Лидерът на опозицията в РСМ Християн Мицковски заяви, че българският

...
Лидерът на опозицията в РСМ Християн Мицковски заяви, че българският
Коментари Харесай

Мицкоски за Петков: На този човек от Харвард му липсва смелост

Лидерът на опозицията в РСМ Християн Мицковски съобщи, че българският министър председател Кирил Петков е удостоверил концепцията, позната като " живковизъм “, представляваща отказване на македонската нация, език, а даже в избрана степен и на македонската страна, написа скопското издание " Независен “.

" Ако проучваме това последно изявление на Кирил Петков за Политико, стигам до извода, че той е политик, който не е самоуверен. Защо споделям това? Защото в случай че политическата му кариера е в полза на добросъседските връзки със западната му съседка, която от дълго време трябваше да стартира договаряния с Европейския съюз, тъй като хората го заслужаваха, а не това държавно управление, което е в този момент. Това е непочтено, лицемерно и най-малко мога да кажа, че това е човек, който не е самоуверен, чийто кариеризъм е пред европейските полезности. За мен е разочароващо “, съобщи ръководителят на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски в изявление за Македонско радио.

Политикът акцентира, че въз основа на информацията, с която разполага, в случай че цялата или част от Резолюцията, призната от българския парламент през ноември 2019 година и доказана от българското държавно управление, не влиза в документа, който вероятно ще бъде подписан от македонската страна или ще да бъде част от преговорната рамка преди договарянията за присъединение, тогава РСМ няма да получи зелена светлина за започване на договаряния.

" Този човек от Харвард, който беше разгласен за демократичен политик, че е имал по-либерални позиции по македонския въпрос, виждаме, че вижданията му освен са консервативни, освен регресивни, само че той удостоверява концепцията, известна като живковизъм, представяляваща отричането на македонската нация, македонския език и даже до известна степен македонската страна “, сподели Мицкоски.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР