Лидерът на опозиционната Партия на родината Мухарем Индже оттегли кандидатурата

...
Лидерът на опозиционната Партия на родината Мухарем Индже оттегли кандидатурата
Коментари Харесай

Кандидат за президент на Турция се оттегли 3 дни преди изборите със скандал

Лидерът на опозиционната " Партия на родината " Мухарем Индже отдръпна кандидатурата си за президент единствено три дни преди основните избори, от които зависи дали Реджеп Тайип Ердоган ще остане на власт.

Индже разгласи решението си ден откакто беше застрашен с издание на компроматни секс-записи и документи, които го уличават във вземането на рушвет от Ердоган, с цел да разцепи опозиционния избор.

Мухарем Индже беше един от четиримата съперници за първия тур на президентските избори, като тежестта му се оценяваше на към 2%. Борбата за първото място е извънредно оспорвана сред Ердоган и водача на обединената съпротива Кемал Кълъчдароглу.

Последното социологическо изследване преди вота демонстрира, че Ердоган изостава зад Кълъчдароглу с над 5%.

Третият останал кандидат за президентската власт е националистът Синан Оган.

Поддръжниците на Индже са недоволни както от ръководството на Ердоган, по този начин и от опозиционните партии. През 2018 година той се яви на изборите като претендент на главната опция на несменяемите ръководещи в Турция, само че изгуби.

Оттогава Индже става все по-критично надъхан към партията на Кълъчдароглу и през 2021 година се отделя, с цел да сътвори личния си политически план.

Както Индже, по този начин и Оган са считани за претенденти, пуснати в изборите не с цел да завоюват, а с цел да разсеят евентуални гласоподаватели и да не разрешат вота да се реши още на първи тур.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР