Лидерът на новата националистическа формация с парламентарно представителство Костадин Костадинов

...
Лидерът на новата националистическа формация с парламентарно представителство Костадин Костадинов
Коментари Харесай

РЕЗИЛ: Костадин Костадинов открадна законопроект на „Атака“ за българския език

Лидерът на новата националистическа групировка с парламентарно посланичество Костадин Костадинов и група негови депутати са внесли предишния петък законопроект, преписан буквално от остарели текстове, импортирани не от кого да е, а от „Атака“ на Волен Сидеров. И до момента – 5 години по-късно те стоят непроменени, а „Възраждане“ ги вкарва в пленарната зала като нови.

Става въпрос за законопроект, касаещ регулации в потреблението на българския език, както и спазването на езиковите правила.

Според адвокати обаче „кучето“ е „заровено“ не толкоз в предлаганото основаване на Съвет като надзорен орган за налагане на наказания при положение на нарушавания в учебниците, да вземем за пример, а в използването на майчиния език и съответно – новините на турски език по публичната Българска национална телевизия, предавани всеки следобяд.

Според стария-нов законопроект „кратките осведомителни съобщения“ би трябвало да се пратят и излъчват единствено от районните канали на публичните медии.

Прави усещане и настояването на Костадинов за основаването на специфичен съвет, който да следи за спазването на текстовете от „Закона за българския език“, както са го кръстили възрожденците, с 5-годишен мандат и с право да постанова наказателни постановления. Така, да вземем за пример, при отклонение от езиковите правила за учебниците, санкциите варират сред 500 и 2000 лв. и всеки жител би имал право да подава съответния сигнал до желаната от националистите нова институция

Справка на Lupa.bg демонстрира, че към този момент четвърти ден няма кой от групата на „Възраждане“ да редактира най-малко номера на парламентарния състав, който ще се занимава със законопроекта и към момента в деловодството стои като „Законпроект на Четиридесет и четвърто Народно събрание“, вместо на 47-ото.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР