Лидерът на НФСБ Валери Симеонов потвърди, че отказът на патриотите

...
Лидерът на НФСБ Валери Симеонов потвърди, че отказът на патриотите
Коментари Харесай

И Симеонов скочи на Радев: Тоя добре ли е?

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов удостовери, че отводът на патриотите да отидат на полемиката за изборните правила, макар получената покана от президента, е изцяло съзнателен и умишлен. И атакува Румен Радев, че подтиква депутатите да отсъстват от работа. " И къде е драмата? Ами че по какъв начин ще изпратя представител в работно време?! Тоя добре ли е? ", избухна Симеонов пред медии в коридорите на Народното събрание.

" Той може ли да кани народни представители в работно време? Чувал ли е, че има Правилник на Народното събрание? ", продължи с офанзивата Симеонов, представен от Канал 3.

" Ако беше отишъл някой, по-късно президентът щеше да ни упрекна, че не работим и че сме лентяи! ", включи се в коментара и съпартиецът му от правната комисия Християн Митев. 

" Освен това страната ни заплаща, с цел да сме тук и да гласуваме законодателната стратегия на Народното събрание. Нашите гласоподаватели ще ни държат сметка за какво се разхождаме да вървим по конференции и събития, проведени без значение дали от президента или от някой различен, а не сме тук да си вършим работата, за която са ни изпратили. След това по какъв начин ще се явим пред тях, с кои очи ще застана аз?! ", възкликна Митев, а шефът му одобрително добави: " Естествено! " И двамата са безапелационни, че мястото на сходна полемика за изборното законодателство не е при президента, тъй като той няма право на законодателна самодейност, с изключение на за промени в Конституцията.

" Сега, в случай че счита да трансформира формата на държавното ръководство в президентска република - да, да я организира там. Обаче при смяна на Изборния кодекс е редно всички полемики да се организират в тази постройка или в другата постройка, където са непрекъснатите комисии ", сподели юристът от НФСБ, който е и зам.-шеф на правната комисия. ГЕРБ също бойкотираха кръглата маса при президента с аргумента, че са били служебно ангажирани, а и че мястото на подобен диалог е Народното събрание.
 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР