Лидерът на най-голямата мюсюлманска държава в света пристига в Белия

...
Лидерът на най-голямата мюсюлманска държава в света пристига в Белия
Коментари Харесай

Президентът на Индонезия на посещение в Белия дом

Лидерът на най-голямата мюсюлманска страна в света идва в Белия дом на 13 ноември с обръщение до президента на Съединени американски щати Джо Байдън по отношение на продължаващата война в Газа. Индонезийският президент Джоко Уидодо, който пътува до Вашингтон за диалози след среща с арабски и мюсюлмански водачи в Саудитска Арабия, прикани за преустановяване на огъня. Преди да отпътува от Джакарта, той съобщи, че ще съобщи на Байдън резултатите от срещата на върха в Рияд, на която водачите разкритикуваха Израел, заяви Си Ен Ен.

" Ще бъда делегиран да кажа на президента Джо Байдън, че войната сред Хамас и Израел би трябвало неотложно да бъде прекъсната ", заяви Уидодо. Това слага съществена точка на разминаване с Байдън, който отхвърля апелите за преустановяване на огъня и вместо това се застъпва за филантропични паузи.

" Президентът на Съединени американски щати, който се стреми да задълбочи връзките си с Индонезия, ще изслуша деликатно гледната точка на Уидодо и неговия роман за срещата на върха през уикенда в Рияд ", съобщи почитан чиновник на администрацията. " Безспорно е, че възгледите на Индонезия, нейните полезности и методът ѝ освен към Газа, само че и към Близкия изток, са доста значими и е доста значимо по какъв начин ние мислим за нашите лични последващи стъпки ", заяви още служителят и добави, че " Байдън възнамерява да изиска от Индонезия да играе по-голяма роля и да ни оказва помощ, до момента в който вървим напред в Близкия изток ".

Конфликтът в Газа зае огромна част от времето на Байдън през последния месец, само че през тази седмица той се насочва към Азия. Това включва срещата с Уидодо на 13 ноември, срещата на върха с китайския президент Си Дзинпин на 15 ноемвреи и огромната среща на тихоокеанските водачи в Калифорния на 16-17 ноември. Стратегията на американския президент за района е съсредоточена върху укрепването на американските съюзи, в това число с Индонезия, с която Съединени американски щати публично ще задълбочат връзките си. Всеобхватното стратегическо партньорство ще сложи Вашингтон на същото равнище на връзки с Пекин и ще включва разширено партньорство в региона на защитата.

Подобна стъпка Съединени американски щати започнаха и с Виетнам при визитата на Байдън по-рано тази есен. И двете срещи идват в миг, когато Вашингтон се стреми да ускори наличието си в района на фона на китайската военна и икономическа тактика. Докато Байдън се приготвя да се срещне със Си в региона на залива тази седмица, американски чиновници обявиха, че съгласно тях страни като Индонезия търсят усъвършенствани, постоянни връзки сред двете сили.

" Индонезийците желаят връзка, желаят разговор. И желаят уместно равнище на ангажираност сред Вашингтон и Пекин. И считам, че точно това се стреми да направи президентът Байдън. " - съобщи почитан чиновник от администрацията на Съединени американски щати.

" Съединени американски щати също по този начин се надяват да задълбочат връзките в региона на значимите потребни изкопаеми и климата и работят в тясно съдействие с Индонезия при създаването на идващите стъпки за справяне с нетърпимата рецесия в Мианмар ", добави служителят.

Университетът " Джорджтаун " ще разгласи, че открива кампус в Джакарта - първият американски университет, който прави това в Индонезия. Също по този начин Съединени американски щати ще разгласят, че оказва помощ за възобновяване на националния музей на Индонезия, откакто пожар през септември унищожи сбирката му от исторически и археологически артефакти. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР