Лидерът на Националния фронт за спасение на България (НФСБ) Валери

...
Лидерът на Националния фронт за спасение на България (НФСБ) Валери
Коментари Харесай

Валери Симеонов смята да съди Би Ти Ви и подалия сигнал за имотна сделка на СКАТ

Лидерът на Националния фронт за избавление на България (НФСБ) Валери Симеонов разгласи в ефира на Би Ти Ви, че приготвя дело против малкия екран. Причина за решението му е излъчен репортаж от медията, където по думите е направено подстрекателство, че " СКАТ " ООД, чийто притежател и шеф е някогашният вицепремиер, е купило парцел в Бургас на занижени цени.

Малко след излъчването на репортажа при основния прокурор Сотир Цацаров е постъпил сигнал против Симеонов и компанията му, в който са разказани три покупко-продажби за купени парцели на нереално ниски цени. От прокуратурата не показаха кой е подателят на сигнала, само че незабавно беше назначена инспекция на случая, която се прави от антикорупционната комисия.

Въпреки че към момента не се знае кой е подал сигнала, Валери Симеонов разгласи, че има намерение да съди и него. Още при излизането на информацията за имотните покупко-продажби, които са от 2008 година, политикът посочи, че инспекцията против него ще удари на камък.

" Във вашето предаване бяха направени доста внушения и изречени неистини и по този метод моята персона и компанията ми бяха оклеветени. Сделката за земята в Бургас е осъществена на цена 50 пъти над данъчната оценка. Направена е по този начин, тъй като знаех, че като ръководител на общинския съвет в Бургас по това време и началник на СКАТ ще бъда подложен на клюки и упреци ", съобщи Симеонов.

По думите му неговата компания е имала част от терен, който е граничил с общинска земя. След това компанията купува общинския терен, като по думите на водача на НФСБ на година има 1000 сходни покупко-продажби. Симеонов пресметна, че СКАТ е платила към 1 млн. лева за земята, само че към момента не е съумяла да си върне всички вложени средства. Повече за договорката четете тук.

" Общината няма по-изгодна договорка, а аз платих баснословна сума ", заключи той.

За следващ път Симеонов атакува министъра на туризма Николина Ангелкова, за която няколко пъти изкарваше информация с какви парцели разполага. Той изрази удивление, че тя към момента на позицията си, макар че нейните покупко-продажби били едни от най-евтините.

" Това е въпрос към оставкаджията. Това е този, който кара хората да си подават оставки. Дали ще ѝ се изиска оставката, или да излезе в отпуск зависи от министър ръководителя. Може въпреки всичко да се пусне отпуска на госпожата ", добави Симеонов.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Новите жилища на ръководещите (169)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР