Лидерът на малцинствата в Сената Чък Шумър и сенаторът Робърт

...
Лидерът на малцинствата в Сената Чък Шумър и сенаторът Робърт
Коментари Харесай

Сенатори: Тръмп незабавно да разсекрети подробности за убийството на Солеймани

Лидерът на малцинствата в Сената Чък Шумър и сенаторът Робърт Менендес желаеха от президента Доналд Тръмп неотложно да разсекрети претекстовете на администрацията си за убийството на иранския командващ силите „ Кудс “ Касем Сюлеймани.
„ Изключително значимо е въпросите на националната сигурност с такова значение да бъдат споделени навреме с американския народ “, написаха Шумър и Менендес в писмо до Тръмп.
Двамата депутати приканиха Тръмп да разсекрети известието си по отношение на ракетния удар върху ескорт, излизащ от интернационалното летище на Багдад, който умъртви Сюлеймани и топ водач на иракските шиитски милиции.
„ Няма законно опрощение за класифицирането на това съобщение “, написаха сенаторите.
В писмото се отбелязва, че американските военни и чиновници на реда са прекарали огромна част от уикенда в подготовка за отведтен удар, обещан от Техеран след убийството на Сюлеймани.
Командирът на елитните сили „ Кудс “ от Иранския ислямски революционен гвардейски корпус, и Абу Махди Мухандис, върховен член на подкрепяните от Иран шиитски национални мобилизационни сили, бяха убити от въздушната офанзива на Съединени американски щати в Багдад в петък.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР