Лидерът на италианската партия Лига Матео Салвини заяви днес, че

...
Лидерът на италианската партия Лига Матео Салвини заяви днес, че
Коментари Харесай

Изборите в Италия: Салвини ще поиска вот на недоверие срещу Урсула фон дер Лайен

Лидерът на италианската партия " Лига " Матео Салвини съобщи през днешния ден, че неговата дясна партия ще внесе предложение за избор на съмнение против ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, тъй като тя е декларирала, че ще третира Италия като Унгария и Полша, в случай че " Лига " и нейният съдружник " Италиански братя " завоюват, както се чака, изборите, планувани за неделя в Италия, и предизвикват националистически политики, оповестява ANSA.

Европейската комисия нееднократно е подлагала на критика унгарския министър-председател Виктор Орбан и ръководещата в Полша партия " Право и правдивост " за проблеми със спазването на върховенството на закона и промените в правораздаването, като е налагала наказания на двете страни, когато те се отклоняват от демократичните полезности на Европейски Съюз.

Миналата седмица Лигата и  " Италиански братя " се въздържаха при гласуването на отчет в Европейския парламент, в който се твърди, че Унгария под ръководството на Виктор Орбан към този момент не е изцяло функционираща народна власт, а автокрация.

Фон дер Лайен съобщи в четвъртък, че в случай че парламентарните избори доведат до автократични, националистически и евроскептични промени, " ние разполагаме с принадлежности, както в случаите с Полша и Унгария ".

Въпреки това тя съобщи, че " сме подготвени да работим с всяко демократично държавно управление, което желае да работи с нас ", отбелязва ANSA.

Салвини назова изявлението ѝ гнусна и арогантна интервенция във вътрешната политика на Италия. " Дамата съставлява всички европейци, заплатата ѝ се заплаща от всички нас, а това беше отвратителна и арогантна опасност ", сподели Салвини и добави: " В неделя гласоподават италианците, а не брюкселските бюрократи, и в случай че аз бях ръководител на Европейската комисия, щях да съм по-загрижен за сметките за ток ".

Групата " Идентичност и народна власт " в Екологичен потенциал, в която членува Лигата, ще внесе предложение за избор на съмнение.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР