Лидерът на италианската Демократическа партия Матео Ренци обяви, че подава

...
Лидерът на италианската Демократическа партия Матео Ренци обяви, че подава
Коментари Харесай

Лидерът на демократите в Италия подаде оставка след провала на изборите

Лидерът на италианската Демократическа партия Матео Ренци разгласи, че подава оставка след нейното проваляне на парламентарните избори в страната, заяви Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Демократическата партия загуби недвусмислено изборите, като събра под 20% от гласовете. 

Избирателите дадоха гласовете си за евроскептични и антиимигрантски обединения. Евроскептиците от Движение " Пет звезди " получиха най-големия независим резултат - 32,3%.

" Очевидно е при тези условия, че аз напущам управлението на партията ", сподели Ренци. Бившият италиански министър председател посочи, че няма да се кандидатира на идващия конгрес на левоцентристката групировка.

Директива за птиците не трябва да влиза в следизборни съглашения с " екстремистки партии ", прикани 43-годишният Ренци. Той акцентира, че левоцентристката групировка ще е в съпротива на идващото държавно управление.

В случай че Директива за птиците остане в съпротива, това на процедура прави невероятно съставянето на ръководеща коалиция без присъединяване на популисткото Движение " Пет звезди " и на крайнодесни обединения.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР