Лидерът на Има такъв народ Слави Трифонов излязоха с извънредна

...
Лидерът на Има такъв народ Слави Трифонов излязоха с извънредна
Коментари Харесай

На живо в Dir.bg: Слави Трифонов и ИТН искат връщане на ветото за Скопие

Лидерът на " ИТН " Слави Трифонов излязоха с изключителна конференция на партията във връзка организирането на референдума за президентска или парламентарна република, подписка за който предизвикаха преди два дни.

Самият Трифонов акцентира, че самодейността им няма нищо общо с президента Румен Радев.

Има Такъв Народ няма да се коалира с никого , няма да има такава коалиция, тя е невъзможна, безапелационен беше Трифонов.

В началото на брифинга, който се излъчва онлайн от Телевизия 7/8, беше показано социологическо изследване. То е извършено под формата на телефонно изявление измежду 1000 интервюирани сред 19 декември и 10 януари, заяви водещата на конференцията Катя Илиева. Изследването е поръчано от Има Такъв Народ на социологическата организация " Ипсус " в Германия, която, съгласно Има Такъв Народ, е третата най-голяма в света.

Идеята на Слави Трифонов за референдум получава 53% поддръжка, съгласно изследването. 50% от запитаните декларират поддръжка за смяна на формата на ръководство на страната, а 46% са срещу. 71,3 от запитаните пък дават отговор, че са дали своят вот през октомври, само че през днешния ден огромна част от тях не биха могли да дадат явен отговор за кого биха дали своят вот на 2 април.

Проучването подрежда и партиите, за които хората биха дали своят вот.

Един на всеки четвърти дава отговор, че ще гласоподава за ГЕРБ - 25,3%, 17,3% за Политическа партия, които се подреждат втори, а Демократична България са четвърти с 11,9 на 100. Веднага след тях се подреждат " Възраждане " с 11,7%. Следват Българска социалистическа партия с 10,6%, а партията на Трифонов Има Такъв Народ получава 8,5%.

Трифонов направи ангажимента, че има вяра на данните.

" Това е организацията, която работи в над 90 страни и се съгласиха да работят в България. Това е организация, която има голям имидж на всички места по света, където е работила ", изясни Слави Трифонов за какво се е спрял навръх тези социолози. В коментар на резултата Тошко Йорданов изрече подозрение дали в действителност са били действителни резултатите на Има Такъв Народ на вота на 2 октомври поради абсурда с кодовете на машините в Народно събрание сред Георги Свиленски и Кирил Петков.

" Има Такъв Народ ще направи всичко допустимо да влезе в идващия парламент с заслужен резултат и да направи всичко допустимо той да работи ", съобщи от своя страна Трифонов.

Трифонов разяснява и тематиката за неподадената от него декларация. " Органите, които би трябвало да знаят, знаят, те вършат нужните инспекции по безусловно легален път. И си споделих, че е извънредно време да постъпя чисто законно, извиних се, направих това. Ще подам декларация, вие ще бъдете очевидци на това нещо ", повтори Трифонов.

Лидерът на Има Такъв Народ заяви още, че първото дело, което води против Кирил Петков за клюка, е планувано за 21 април.

 Снимка: Булфото

 

За Северна Македония

Има Такъв Народ изиска връщане на ветото за недопускане в Европейски Съюз на Северна Македония. 

" Ние бяхме срещу от самото начало. Нашият външен министър беше заобиколен от Народно събрание и от Кирил Петков, който си имаше собствен външен министър. И по тази причина към този момент не е министър председател ", отбрани Трифонов Теодора Генчовска в отговор на въпрос дали не усещат и Има Такъв Народ част от виновността за рухването на ветото.

" Трябва да се върне ветото към Северна Македония, това е единственият път, единственият механизъм, с който можем да влияем на антибългарската акция в тази страна, която придобива чудовищни размери ", безапелационен е Трифонов.

За дотацията

" Аз съм доста щастив, че вие не ме питате за какво върнах 4 милиона в държавния бюджет. От тези, които останаха от този един лев, аз ги подарих на фамилиите на пожарникарите, които починаха. Плюс тези близо 15 млн. лв., които един мой сътрудник откри, че партиите си ги надписват в дотациите. Единствените, които не са върнали парите, са от " Демократична България ", съобщи Слави Трифонов.

Той акцентира, че никоя медия не се е поинтересувала какъв брой пари са върнали в бюджета. 

Тошко Йорданов добави, че Има Такъв Народ не считат, че дотацията би трябвало да е 8 лв. и не престават да държат тя да бъде 1 лев. " Аз персонално не знам къде са отишли тези пари, които върнахме ", сподели Йорданов в коментар на върнатите от разликата 4 млн. " Смятам, че беше неточност да ги даваме на бюджета ", добави той и разяснява, че може би е трябвало да оказват помощ с парите нуждаещи се хора. " Аз по този начин взех решение ", вметна Слави Трифонов във връзка подозренията на Йорданов.

Екип от адвокати и икономисти на Има Такъв Народ се опитал да проследни пътя на върнатите пари от дотацията, само че това се оказало невероятно.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР