Лидерът на Има такъв народ (ИТН) Слави Трифонов се отказва

...
Лидерът на Има такъв народ (ИТН) Слави Трифонов се отказва
Коментари Харесай

Слави Трифонов няма да е депутат, отказва се от мястото си в парламента

Лидерът на " ИТН " (ИТН) Слави Трифонов се отхвърля от депутатското си място в 49-ото Народно заседание. Той е подал заявление, с което отхвърля да бъде депутат, въпреки да е определен за подобен.

Това стана ясно по време на днешното съвещание на Централната изборна комисия (). На него молбата на Трифонов беше призната с 12 гласа " за " и един " срещу ". Срещу предлагането гласоподава само Цветозар Томов.

" Отново ЦИК взе решение за необявяване за определени на към този момент определени депутати. Аз съм изрично срещу тази процедура, която е допустимо да докара до доста съществени изкривявания на вота на хората на локалните избори, които предстоят. Тъй като взехме такива решения – оповестеният лист от нас депутати не подхожда на волята на гласоподавателя в цялостна степен ", изясни Томов.

Последният път, в който водачът на Има Такъв Народ беше народен представител пристигна по време на 45-ото Народно заседание, когато партията му зае втора позиция след изборите на 4 април 2021 година Трифонов обаче по този начин и не се е явявал в Народното събрание. Заради изискванията към COVID-19 тогава той участваше в пленарните съвещания онлайн.

На изборите през ноември 2021 година и октомври 2022 година той не се кандидатира за депутат.

Преди дни различен определен народен представител се отхвърли от мястото си в Народното събрание., който беше в листите на ГЕРБ в 23 МИР София.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР