Лидерът на Хонконг казва, че градът ще се стреми да

...
Лидерът на Хонконг казва, че градът ще се стреми да
Коментари Харесай

Хонконг гледа към по-силни икономически и търговски връзки с Тайланд, за да разшири ролята си в Югоизточна Азия

Лидерът на Хонконг споделя, че градът ще се стреми да ускори своите стопански и търговски връзки с Тайланд след среща с министър-председателя на страната

От KANIS LEUNG Associated Press 10 октомври 2023 година, 12:49 ч. Китай и интернационалната общественост.

Лий сподели, че Хонконг ще работи за задълбочаване на районното съдействие и ще ускори работата си по стопански, търговски и капиталови действия със страните от Асоциацията на нациите от Югоизточна Азия. От 2010 година АСЕАН е вторият по величина търговски сътрудник на Хонконг, сподели държавното управление.

Срета дойде в Хонг Конг в неделя за тридневно пътешестване. Той се срещна с публични лица и бизнес водачи, в това число Бърнард Чан и Алън Земан, съгласно обявата му в платформата X, известна преди като Twitter.

В изказване за пресата в понеделник Лий също благодари на Тайланд за поддръжката за ранното влизане на Хонконг в Регионалното всеобхватно икономическо партньорство, огромно комерсиално съглашение сред 15 страни, което резултат предходната година. Сделката понижава митата върху хиляди артикули, рационализира комерсиалните процедури и дава взаимни преимущества за страните членки.

Членовете на комерсиалния блок се надяват самодейността да обгръща към една трета на международната търговия и бизнес активност, ще помогне за възобновяване им от пандемията.

Източник: abcnews.go.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР