Лидерът на гръцкото опозиционно движение ПАСОК Никос Андрулакис внесе днес

...
Лидерът на гръцкото опозиционно движение ПАСОК Никос Андрулакис внесе днес
Коментари Харесай

Гръцката лява опозиция внесе предложение за вот на недоверие към правителството

Лидерът на гръцкото опозиционно придвижване ПАСОК Никос Андрулакис внесе през днешния ден предложение за избор на съмнение към държавното управление на премиера Кириакос Мицотакис  Кириакос Мицотакис Кириакос Мицотакис – гръцки икономист и политик. Мицотикис е роден  в Атина на 4 март 1968 година, заяви в. „ Катимерини “.

Аргумент за вота на съмнение е обява в неделното издание на в. „ Вима “, в която се твърди, че публикуваният звукозапис, който е главно удостоверение за събитията към железопътната злополука в прохода Темпе на 28 февруари предходната година, в която починаха 57 души, е манипулиран.

При внасянето на предлагането Андрулакис упрекна държавното управление в „ редовно подкопаване на върховенството на закона “. Предложението е подкрепено от най-голямата опозиционна партия СИРИЗА, групата „ Нова левица “, както и евроскептичната партия „ Курс на свободата “.

Председателят на Народното събрание Константинос Тасулас сподели, че тридневното разискване на предлагането за избор на съмнение ще стартира в 19:00 ч.

Гласуването по вота на съмнение постоянно се организира незабавно след края на разискването в гръцкия парламент, само че може да бъде отсрочено за 48 часа по искане на държавното управление.

Дори всички опозиционни партии да се обединят, се чака държавното управление, което има удобно болшинство от 158 от общо 300 депутати в Народното събрание, да оцелее вота на съмнение, отбелязва " Катимерини ".

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР