Лидерът на ГЕРБ направи есклузивен коментар по темата на деня.Бюджетът

...
Лидерът на ГЕРБ направи есклузивен коментар по темата на деня.Бюджетът
Коментари Харесай

Борисов: По-добре е да теглим дълг, за да погасим стар такъв, вместо да трупаме задължения

Лидерът на ГЕРБ направи есклузивен коментар по тематиката на деня.

Бюджетът за следващата година не е импортиран, по какъв начин да знам дали има или няма. За дълга не един път сме предупреждавали да не влезем в дългова серпантина. Преди Коронавирус ние държахме да има остатък. Това съобщи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов по мотив декларираното планове на финансовия министър да тегли нов държавен дълг.

„ 3% недостиг значи с 3% да ви е празен джобът. Това е нещо доста неприятно. Това са милиарди, които нямаме. И към тях имаме по-лоша събиераемост. И в случай че към това прибавим още 5-6 милиарда нов дълг, аз не съм склонен. Ако е правилно, че събираемостта е неприятна и би трябвало да теглим нов дълг – не съм склонен. По-добре да вдигнем неприятния недостиг, в сравнение с да взимаме нов външен дълг “, разгласи той.

„ Една страна, влезнала в дългова серпантина се разклаща, държавни управления доста. Тогава злополуките са неизбежни. Когато финансите на страната са зле, тогава злополуките са неизбежни “, предизвести водачът на ГЕРБ.

„ Ние не знаем какъв брой близо сме до еврозоната. По-добре е да теглим дълг, с цел да погасим остарял подобен, вместо да трупаме отговорности. Не сме говорили и по какъв начин ще се връща “, изясни Борисов, написа novini.bg.

" Надявам се след изборите Асен Василев да пристигна освен в парламентарната комисия, само че и при парламентарните групи, които са го подкрепили - и да каже за какво по-малко е събираемостта ", прикани водачът на ГЕРБ.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР