Лидерът на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов излезе с

...
Лидерът на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов излезе с
Коментари Харесай

Борисов с нова порция критики към властта: Сега всяко нещо се обяснява с войната

Лидерът на ГЕРБ и някогашен министър председател Бойко Борисов излезе с нова порция рецензии към ръководещата коалиция, като засегна няколко тематики от последните седмици. Той участва на Регионална академия на младежката конструкция на партията, която се организира в Стара Загора.

" Нямаме народен проект за въвеждане на еврото ", сподели Борисов и добави, че при 20% инфлация няма по какъв начин да влезем в Еврозоната.  

" Кризата с шефа на Българската национална банка и това, че към този момент година и половина не могат да изберат нов, също способства за тази рецесия ", сподели Борисов.

По думите му актуализацията на бюджета с нови заеми са популистки ходове. " Те би трябвало да вдигнат приходите в сфери, където не могат да бъдат вдигнати, сподели той. А те залагат да подвигат, където ще бъдат наранени доста хора – пенсии ", добави водачът на ГЕРБ. Според него по този метод ръководещите се готвят за нови избори.

По отношение на въпроса с влизането на Република Северна Македония в Европейския съюз Борисов е безапелационен:„ Имаме контракт за добросъседство със Северна Македония. Ако те изпълнят изискванията по него, ние ще сме с две ръце за тяхното влизане. “ 

В Стара Загора Борисов прикани партиите да се обединят и към въпросите, свързани със събаряне на % на инфлацията и по-ниски цени на електрическата енергия и газа

Борисов засегна и други тематики, които по думите му го тревожат. 

" Нещо, което също доста ме тревожи. Аз съм човек с опит и помня по какъв начин потегли Коронавирус рецесията . Тя потегли с първите случаи в Китай. След това Китай затвори, ние се любувахме на клипчета, в които някой кихне на спирка в Китай и хората се разбягват. Беше ни смешно. Но след това пламна цяла Европа. Започнахме да се надпреварваме да търсим маски, защитни дрехи, ваксини ", напомни Бойко Борисов и прикани хората да се имунизират, тъй като предвижда, че наесен се задава нова вълна на ковид.

" Лятото ще свърши бързо. Ще пристигна септември, октомври... Дали ще е Коронавирус, маймунска тресчица, свински грип - ние не се готвим сега. Така че доста от несгодите се пробват да ги приписват на интернационалното състояние. Искам да ви припомня, че когато управлявахме ние, имаше доста тежка миграционна рецесия, имаше война в Сирия, на границата на кюрдите и Турция, бежански потоци, Либия, " Арабска пролет ". Но ние се справихме. Сега всяко нещо се изяснява с войната. Тя войната в коя сфера ни пречи ? И тъй като сме в Стара Загора - въглищата нали са си български, не ги докарвате от Украйна или Русия ? Ваши са! А миньорите чии са? Ваши, български. На Стара Загора. А тези, които работят в тецовете? Пак са си ваши. Е, кое тогава ги кара да подвигат цената на тока?! Реакторите в Козлодуй чии са? Български. Сменено ли е нуклеарното гориво? Сменено е! Платено ли е? Платено е! Защо вдигате цената тогава? Какви интернационалните пазари?! ", попита Борисов.

Най-острите реплики на Борисов бяха във връзка с градежа и ремонта на пътища . " 16 или 20 хиляди години човечеството е употребило коня за главно транспортно средство - дали да го язди, дали с колесница, дали с каруца. За 135 години сами виждате какво се е случило в автомобилния отрасъл. Сега в идващите 1, 2, 3 години ми се вижда, че колите ще подхвръкват по автомагистралите като по мини ", уточни някогашният министър председател.

" Искам да съм угрижен, желая да съм мил. Но вижте - по автомагистралите няма мантинели, година и нещо - една лъжица асфалт не е поставена. А ни споделят, че се заяждаме. Но до този миг 1 кг жито не са купили. Аз не се заяждам. Но това беше страховит пиар преди няколко месеца ", напомни водачът на ГЕРБ.

Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР