Лидерът на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов беше избран

...
Лидерът на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов беше избран
Коментари Харесай

Избраха Борисов за председател на външната комисия в НС, Петков оглави тази по въпросите на ЕС

Лидерът на ГЕРБ и някогашен министър председател Бойко Борисов беше определен за ръководител на Комисията по външна политика в Народното събрание.

Решението беше взето със 161 гласа „ за “. Имаше и един глас „ срещу “ – на самостоятелния народен представител Радостин Василев. 

Преди това от Българска социалистическа партия, „ Възраждане “ и Има Такъв Народ оповестиха, че няма да излъчат свои претенденти в управленията на комисиите, и напуснаха залата.

Външната комисия ще има трима заместник-председатели - Екатерина Захариева (ГЕРБ-СДС), Даниел Лорер („ Продължаваме Промяната - Демократична България “), и Филиз Хюсменова (ДПС).

Съпредседателят на ПГ на ПП-ДБ Кирил Петков оглави Комисията по въпросите на Европейския съюз (ЕС) в Народното събрание.

За заместник-председатели на комисията бяха определени Деница Симеонова от ГЕРБ-СДС и Цветан Енчев от Движение за права и свободи. Решението беше признато със 155 гласа „ за “.

Начело на Комисията по вътрешна сигурност и публичен ред в Народното събрание беше определена Десислава Атанасова, ръководител на ПГ на ГЕРБ-СДС.

Заместник-председатели на вътрешната комисия ще бъдат Маноил Манев от ГЕРБ-СДС, Людмила Илиева от ПП-ДБ и Ахмед Ахмедов от Движение за права и свободи.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР