Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отново заплаши да счупи сглобката“

...
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отново заплаши да счупи сглобката“
Коментари Харесай

Борисов пак плаши да счупи „сглобката“ с Промяната заради рокади във властта

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов още веднъж заплаши да счупи „ сглобката “ поради смени във властта, които прави „ Продължаваме промяната “, без да ги е съгласувала с него. Това стана ясно от думите му пред публицисти във врачанското село Лиляче, където откри футболен шампионат в памет на Иван Петков – Гуньо.

„ В момента еднолично партията на смяната поголовно подменя всичко единствено с нейни фрагменти, без да се разяснява. Ако това е сглобката, не виждам по какъв начин ще продължим да участваме “, съобщи Бойко Борисов, представен от Mediapool.

Това е следващата закана на Бойко Борисов да разтури държавното управление поради несъгласувани политически назначения от страна на „ Продължаваме промяната “. Подобно напрежение имаше и към реденото на втория ешалон на властта – заместник-министрите и регионалните шефове в края на юни.
Рокадите във властта
Борисов даде да се разбере, че не е удовлетворен от промените във властта, които стават по време на парламентарната почивка без знанието на ГЕРБ. По думите му вътрешният министър Калин Стоянов би трябвало да изясни какво го е предиздвикало да смени регионални полицейски началници.

„ Хубаво господин Демерджиев (вътрешен министър в служебното държавно управление на Радев – бел. ред.) атакува вътрешния министър. Да, той заслужава да бъде питан за какво по този начин смени и кой го накара да смени регионални ръководители на полицейските структури. Защото сега една партия – еднолично партията на смяната, поголовно подменя всичко единствено с нейни фрагменти. Кое постанова, без да се разяснява въобще – сменят се бордовете на Тотото, Държавната консолидационна компания и управленията на доста други структури “, разяснява Борисов.

В същото време обаче той утвърждава махането на основния секретар на Министерство на вътрешните работи Петър Тодоров поради несправяне с работата си. Тодоров беше назначен от президента Румен Радев по времето на служебните му държавни управления, само че в този момент отхвърля да бъде заменен.

„ Това, за което приказва Демерджиев (вътрешен министър в служебното държавно управление на Радев – бел. ред.), тези записи и нас ни тревожи. Но първоначално имаше една приказка ала-бала с президента, която услужливо я прескача. Защото този основен секретар е гласуван от Министерския съвет, когато са били тези хора. Разбира се, че той не се оправя “, уточни Бойко Борисов.

Той съобщи, че ГЕРБ е оставила страната „ излязла от мониторинга за проведената престъпност “.

„ Забравихме за поръчковите убийства. Нулева миграция. Вече месеци наред границата не се стабилизира, упреците са ми доста към ръководството и очаквам да мине ваканцията и на 1 септември да се забележим, тъй като те употребяват времето, като няма парламент, и поголовно на всички места сменят хора “, сподели Борисов.
Горива
Лидерът на ГЕРБ разяснява и тематиката с цените на горивата, които започнаха да вървят нагоре в месеца, когато хората пътуват най-вече. Според него цените се качват спекулативно, а на пазара има монопол.

„ Притеснително е това, което става с горивата. Без никакво съображение спекулативно във времето, когато хората пътуват най-вече, стартират да се подвигат изненадващо цените с по 30, 40, 50 стотинки и това се дължи на монопол, на слаб надзор, държавното управление търпи огромни рецензии “, съобщи Борисов.

„ Аз смятам, че тук държавното управление търпи огромни рецензии, тъй като това са стотици милиони, източени от джобовете на българите през нафтата и бензина “, добави той.
Строежът на скоростния път до Враца
Лидерът на ГЕРБ не остана задоволен от темповете, с които се модернизира пътят сред Мездра и Ботевград.

„ Не съм удовлетворен от видяното. Гответе се за най-малко още 2 – 3 години работа по трасето от Мездра до Ботевград. Няма служащи, няма машини, не се прави съвсем нищо “, сподели Борисов.

Той предизвести, че жителите на Северозапада би трябвало да търсят сметка от тези, които не направиха нищо по трасето през последните 2 години. П

„ Подобно е ситуацията и по останалите пътища, които започнахме. А в този момент обектите са 2 – 3 пъти по-скъпи от времето, когато ние ги започнахме “, добави Борисов. Той даде за образец автомагистрала „ Хемус “, където в този момент ще се вадят в допълнение 600 млн. лева с цел да бъде приключена.
Убийството на Алексей Петров
Бойко Борисов отговори на въпроси и за убийството на някогашната барета Алексей Петров в подтекста на Шенген.

„ Когато преди три години ви говорех за миграция, вие ме гледахте като какво ни приказваш. Сега, когато стана главният проблем, тъй като австрийските медии дават всеки ден в България арестуваните мигранти, изпуснаха границата, това е комплициран развой. Прав е Радев, когато станах министър председател, третия или четвъртия път, когато имаше 30 000 – 40 000 мигранти в България, тогава се хвърлихме крепко, затворихме границата, с външната ни политика с Турция, с голямата поддръжка на Европейска комисия – всички даваха България за образец, от образец станахме за насмешка в този момент “, сподели Борисов.

Той изрече съболезнования към околните на Алексей Петров. Изрази вяра, че причинителите и поръчителите на покушението против някогашната барета ще бъдат арестувани.

„ Да се надяваме, както при предходните два атентата (срещу Алексей Петров – бел. ред.), ние задържахме тогавашните причинителите. Пожелавам триумф на тези, които проверяват, да свършат и този път тази работа “, съобщи Борисов.
Делото със златните кюлчета
Лидерът на ГЕРБ разяснява и прекратеното за повторно от прокурата така наречен дело за чекмеджето на Борисов, цялостно с кюлчета и пари.

„ Като нямам кюлчета и си държа в нощното шкафче пари подправени, това две години, тъй като толкоз е разликата сред фотосите? Как пък чистачката веднъж да не е нещо мръднала по нощното шкафче, когато човек става сънен, все ще се удари в шкафчето. Цялата тази пропагандна машина … “, съобщи той.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР