Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обвини Продължаваме промяната-Демократична България (ПП-ДБ),

...
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обвини Продължаваме промяната-Демократична България (ПП-ДБ),
Коментари Харесай

Борисов обвини ПП-ДБ за нова разделителна линия с обявяването на Васил Терзиев за кандидат за кмет

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов упрекна " Продължаваме промяната-Демократична България " ( ПП-ДБ ), че са основали " нова разграничителна линия " с оповестяването на Васил Терзиев за техен претендент за кмет на София.

Борисов насочи обвиняването си в коридорите на Народното събрание в сряда, ден откакто Политическа партия, Демократична България и " Спаси София " оповестиха, че на идните през есента локални избори.

Думите му идват и откакто във вторник ПП-ДБ и ГЕРБ организираха лидерска среща, която целеше двете обединения да подпишат в допълнение съглашение между тях. Това обаче не се случи.

" Колкото по-бързо забравим вчерашната среща, толкоз по-добре ", сподели Борисов в сряда.

" Тази среща не създаде нищо с изключение на една нова разграничителна линия, която е помпозната демонстрация за издигане на претендент за кмет на София месеци преди изборите ", добави той.

От изявлението му не стана ясно за какво вижда като проблем издигането на Васил Терзиев за претендент за кмет на София. Борисов сподели само, че по време на представянето на Терзиев е чул " приказки " за " Борисовата страна отпреди 3 години ", след което разкритикува ПП-ДБ за това, че по време на срещата им съгласно него не са разговаряли по значимите въпроси като управническата стратегия, военната помощ за Украйна, ограниченията след наводненията в България.

Във вторник водачите на ГЕРБ и ПП-ДБ организираха двучасова среща, на която се схванаха само, че е нужна " по-регулярна връзка " и по тази причина ще продължат да се срещат всеки вторник. На тези диалози ще вземат участие и министър председателят Николай Денков и вицепремиерът Мария Габриел.

Двете обединения обаче не реализираха единодушие за подписването на документ, с който да се подсигурява поддръжката на парламентарните групи за политиките на кабинета. Именно такава беше задачата на срещата. Докато от ГЕРБ упорстват за съдружно съглашение, ПП-ДБ желаят от ГЕРБ, че ще извършва.

Дотук се стигна, откакто от ПП-ДБ упрекнаха ГЕРБ, че нарушава съглашението за и заплашиха, че ще ще изискат оставката на държавното управление на Николай Денков.

Повод за това станаха замяната на основния прокурор Иван Гешев със заместника му Борислав Сарафов , откриването на процедурата за замяна на съставите на Сметната палата , здравната каса и Българската национална банка , както и отхвърлянето на антикорупционния закон на ПП-ДБ, както и други гласувания с плаващи болшинства, в които вземат участие от ГЕРБ.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР