Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов няма да се съобрази с

...
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов няма да се съобрази с
Коментари Харесай

Борисов насрочи дата, на която да се реши съдбата на кабинета след ротацията

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов няма да се съобрази с настояването на ПП-ДБ за забързване на договарянията за съдружно съглашение и самичък зададе график с дати кое по кое време ще се случва.

На 5 март той ще показа направеното съдружно съглашение пред ГЕРБ, а ден по-късно ще го изпрати и на сътрудниците си от ПП-ДБ. Крайният период за това дали ще има или няма да има ротация Борисов зададе за 8 март.

" Дотогава Денков и Габриел ще са привършили с оценките на министрите и в случай че [ПП-ДБ] желаят да беседваме за съдружно ръководство за целия мандат по всички тематики, ще има време през тези няколко дни, да си сложат бележки. Съответно на 8-ми, в случай че сме се разбрали - вървим напред, в случай че не сме - гласуваме оставката на Денков и кабинета и отиваме на избори ", съобщи ръководителят на ГЕРБ.

Той сподели, че за следващ път ще се опита да " преглътне " изявленията на сътрудниците си, които съгласно него към този момент били в предизборна акция. Борисов посочи още, че съдружното съглашение е нещо обикновено, с което се работи в Европа.

" Ние сме партия на европейското развиване на България. Европа работи с съдружни съглашения, не със сглобки, снитки, сварки. Затова ние ще проявим самообладание и ще извървим целия път, който европейските солидни систематични партии извървяват ", добави той.

Все още не е ясно в елементи какво тъкмо ще бъде включено в предлагания от ГЕРБ документ. От изявленията на Борисов до момента се знае, че в него би трябвало да бъдат написани и министри, и регулатори, и правосъдна система. Идеята му е съглашението да бъде прилагано до края на мандата на държавното управление и да включва съразмерно систематизиране на властта.

Още по тематиката:
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР