Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира в кулоарите на парламента

...
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира в кулоарите на парламента
Коментари Харесай

За Борисов мераклии за служебен премиер ще се намерят, а за Радев - опциите са изключително стеснени

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов разяснява в коридорите на Народното събрание проблема с назначението на длъжностен министър председател, като сподели, че има Конституция, която би трябвало да са съблюдава.

Попитан да не се окаже, че може да останем без длъжностен министър председател поради последните конституционни промени, Борисов отговори - " Мераклии постоянно ще се намерят. Аз мисля, че президентът е виновен човек и на него в тази ситуация може да се разчита да влезем в такава колизия, от която желаете да се опасяваме всички. "

На въпрос какъв брой ще костват изборите, водачът на ГЕРБ отвърна: " Когато аз споделих да не се дават милиони за машини и милиарди за избори, тогава ми се отговаряше, че демокрацията е скъпо нещо и парите нямат никакво значение. "

" Мислех, че ще ме попитате по какъв начин в последния ден на кабинета се раздават централи, няколко милиарда се разхвърлят от едно в друго министерство, вършат се назначения в митниците и то водещи митници. Вие ме питате какво ще стане след два месеца и половина. Има хора, които са мислили за конституцията, аз съм се доверил на Христо Иванов, въпреки всичко господин Славов е лекар по конституционно право. На тези въпроси ще ви отговорят те ", по този начин водачът на ГЕРБ Бойко Борисов отговори на въпрос ще има ли за 10 дни по изборите 480 вместо 240 депутати.

Според него, Народното събрание може да излезе в едномесечен отпуск и да се занимава единствено с предизборната акция.

" Аз към този момент задоволително ясно се показах - вариантите са извънредно стеснени. Виждате, че има позиции, при които има несъответственост. Но постоянно, когато един избор е лимитиран, той не може да докара до най-хубавия вероятен резултат ". Така президентът Румен Радев разяснява пред кореспонденти диалозите му с евентуалните претенденти за служебни министър председатели.

" Така, както бяха направени тези промени, всевъзможни подводни камъни могат да се проврат в този развой. Аз към този момент заявих, че ще направя всичко допустимо да извърша условията на Конституцията, без значение какъв брой неприятни са измененията ", аргументира се президентът.

Радев сподели, че ще разгласи избора си едвам, когато завърши с всички срещи. " Разговорите вървят градивно ", увери той.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР