Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира най-актуалните политически теми. Той

...
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира най-актуалните политически теми. Той
Коментари Харесай

Борисов размаха пръст: Кириле, да ти припомня какво ми каза. Не стане ли това, пада кабинетът

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов разяснява най-актуалните политически тематики. Той сподели по какъв начин ще постъпи партията му по отношение на вота на съмнение против кабинета „ Денков “, бюджета на Асен Василев и избора на Васил Терзиев за кмет на София.
„ Този избор е подбуден за нещо в областта на защитата, където последните 10 години сме създали толкоз доста за превъоръжаването на българската войска, така че е безусловно неправилен и ние няма да го подкрепим.
И бюджета в този му тип няма да подкрепим, поради това съветваме финансовия министър бързо да си го преправи преди първото четене, с цел да не се постанова да гласуваме срещу.
Има какво да се направи. И преди съм му казвал на Асен Василев, и в този момент ще му го кажа – не сме говорили единствено за нашите общини, където имаме кметове, говорили сме за всички общини, защото три години там бе празно – наказвайки кметовете на ГЕРБ, само че в този момент някъде и те имат кметове.
Разговорът не е дали желаеме да се даде единствено на нашите общини, а да се вкара това в бюджета, с цел да може хората, които живеят в тези общини да са удовлетворени.
Когато имаме недопечен материал или краен материал тогава към този момент ще се срещнем да беседваме “, сподели Борисов.
„ Аз не желая да диспутирам с учен Денков, тъй като съм единствено лекар инженер. Ние сме склонни да се откажем от всичко, само че тогава дефицитът би трябвало да стане 2-1-0% “, разясни Борисов, отговаряйки на думите на премиера от вторник.
„ Ние подходихме доста толерантно. Представете си тези оферти да бяха изнесени преди изборите…
Чакай да стигнем до ротацията и ще преценим дали Василев да остане. Дори и да не се приема бюджетът, то държавното управление не може да падне. Няма опция на това държавно управление “, безапелационен бе Борисов.
„ Искам да припомня на господин Петков, че беше петък към пет часа и той ми сподели, че в случай че не бъде определен Васил Терзиев за кмет на София ще падне държавното управление. Тогава аз от Самоков приканих ГЕРБ и с помощта на тези гласове Терзиев завоюва изборите и кабинетът не падна “, призна водачът на ГЕРБ.
„ Ако Политическа партия създадат коалиция в София с партиите, за които приказват, ще платят горчиво. Иначе цената я плащаме всички.
Борис Бонев за ръководител на Столичния общински съвет (СОС) в никакъв случай няма да подкрепим “, отсече водачът на ГЕРБ, предава Блиц.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР