Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов и партията му подкрепиха действията

...
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов и партията му подкрепиха действията
Коментари Харесай

Изгонването на руските дипломати беше глупост, но ще подкрепим действията на правителството

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов и партията му поддържаха дейностите на Кирил Петков и държавното управление за изгонването на 70-те съветски дипломати.

“Остносно изгонването на 70 съветски дипломати – по този начин гръмко оповестено от Кирил Петков. Разбрахме след това, че не бил той, а различен. Сега би трябвало да избираме пред една аматьорска позиция, да отсеем тази хубава българска сентенция „ Зърното от плявата “. Аз и партията, която ме е избрала за водач, сме горди хора. Тук, когато стартира войната, споделих, че до момента в който не свърши тази война, всички дейности на държавното управление, свързани с агресора Русия, ще бъдат подкрепяни. С две ръце поддържаме член 11 в сходство на бройките на дипломатите и несъразмерното наличие на съветски дипломати и обслужващ личен състав. Това обаче трябваше да се случи по различен метод – външният министър и министър председателят да излязат и да го разгласят като отчет на службите, в случай че има подобен. Ако няма – да поемат политическа отговорност. Тоест да заговорят за взаимност, да срещнат президента, да дойдат в Народното събрание и щяхме да ги посрещнем на крайници с аплодисменти”, съобщи Борисов на конференция в петък заран.

“Винаги съм казвал, че гласът на народа е глас Божи. Българският народ избра Кирил Петков за министър председател. Посоката за отдръпване или привеждане в сходство на нашите и техните дипломати би трябвало да бъде продължено. Правителството да не дава крачка обратно. Има цялостната ни поддръжка. Защото другояче би значело капитулация, отвод от суверенитет, а не би трябвало да го вършим. Войната в Украйна би трябвало да спре и даже аматьорските дейности би трябвало да бъдат подкрепени, с цел да стигнат до края”, разгласи Борисов.

Очаквайте още информация.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР