Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е бил разпитан като свидетел

...
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е бил разпитан като свидетел
Коментари Харесай

Депутати и симпатизанти на ГЕРБ в защита на Борисов. В СГП го разпитаха за Барселонагейт”

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е бил разпитан като очевидец в Софийска градска прокуратура по делото за къщата в Барселона.

 

Това сподели юристът му Менко Менков след края на разпита. Той и Борисов се насочиха към Съдебната палата, където следва различен разпит за водача на ГЕРБ.

" Адвокатът сподели да не разясня. Благодаря на хората за съпричастността ", сподели Борисов на излизане от СГП.

 

Повече 200 членове и симпатизанти на ГЕРБ се събраха пред прокуратурата на ул. " Черковна ", с цел да поддържат Борисов,

който влезе на разпит по призовка от СГП.


 Депутатите на ГЕРБ напуснаха Народното събрание, с цел да отидат да поддържат водача на партията. 

Отивайте в Народното събрание да вършите работа ", подреди той на депутатите от ГЕРБ, които го чакаха пред прокуратурата. След това се качи в черна " Тойота ", до момента в който симпатизантите скандираха името му. 

 

Бойко Борисов дойде с джип на НСО, с който непосредствено влезе в паркинга и не приказва пред публицистите и симпатизантите.

 

Лидерът на ГЕРБ е свикан за разпит от две прокуратури в един и същи час - в Софийската градска прокуратурата по така наречен дело " Барселонагейт " и във Върховната касационна прокуратура по сигнал на гражданско съдружие, съдържащ изказвания за корупция и корист. За призовките заяви самият Борисов на брифинг в понеделник.

 

„ В бързината са ми изпратили две призовки едновременно. На 2 разнообразни места в един и същи ден! Казвам го, с цел да се майтапя, само че това е реалност. Ако не отида на едното, какво ще кажат: „ Не се е явил, би трябвало да арестуват “ или по какъв начин. И това има ли някакво значение? Ще ви направи ли по-слаби, по-колебливи? “, сподели тогава Борисов.

 

На място пред прокуратурата са представители на управлението на ГЕРБ и знакови фигури от партията, измежду които заместник-председателят Даниел Митов, ръководителят на парламентарната група Десислава Атанасова, членовете на Изпълнителната комисия Деница Сачева, Вежди Рашидов, Делян Добрев, Костадин Ангелов и други. Към тях се причислиха и симпатизанти, които скандират пред прокуратурата.

 

Даниел Митов дефинира разпитите на Борисов и оповестеното искане на депутатския имунитет на Делян Добрев като опит за напън против желанията на ГЕРБ за правосъдна промяна.

 

" Не разбираме за какво се притоплят манджи в миг, в който се работи по съставянето на държавно управление и по работата върху доста сериозна правосъдна промяна ", сподели Даниел Митов и добави, че сигналите против Борисов са " подправени ".

 

" Самото ни наличие е ясна декларация за това, че няма да се огънем. Ще продължим с напъните си за правосъдна промяна и да създадем кабинет ", отсече зам.-председателят на ГЕРБ.

 

Ние ще бъдем тук унижението към нашия водач не спре ", съобщи Вежди Рашидов. " Това е един човек, който заслужава похвали за всичко, което е направил ", добави Рашидов. 

 

Междувременно от пресцентъра на прокуратурата разпространиха известие: 

 

„ Във връзка с медийни запитвания по отношение на основанията за приканване на някогашния министър-председател Б.Б., пресцентърът на Прокуратурата на Република България декларира, че изказванията за това, че се касае за „ остарели сигнали “ и внушенията за нередности при използването на процедурите не дават отговор на истината.

 

Същият е свикан по законоустановения ред за снемане на пояснения по отношение на инспекция по реда на член 145 от Закон за съдебната власт, водена от Върховна касационна прокуратура по сигнал от гражданско съдружие, съдържащ изказвания за корупция и корист с власт от Б.Б. - ръководител на политическа партия, М.Н. – някогашен министър и други лица. За нея пресцентърът на Прокуратурата на Република България уведоми обществеността на 23.05.2023 година (https://prb.bg/bg/news/aktualno/64730-pressaobshtenie)

 

„ Б.Б. е свикан на разпит и по отношение на досъдебното произвеждане, ръководено от Софийска градска прокуратура, медийно известно като “Барселонагейт ”.

 

Всички изказвания с медиен темперамент в друг от посочения смисъл не почиват на обстоятелствата и не дават отговор на обективната истина.

 

На въпрос дали настояването за промяната на Гешев е лепилото сред ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ, Митов отговори, че лепила доста, но заварката е друго нещо.


Томислав Дончев подсети, че политиците са жители също. Той изясни, че не знае Борисов за какво е викан на разпит през днешния ден.

Вежди Рашидов съобщи, че няма друга такава страна - по този начин да се отнася някой към един политически водач. " Няма подобен европейски пиар на никое място другаде ", изясни той. Относно дали Борисов може да бъде задържан още веднъж, Рашидов съобщи, че всичко може да се чака в тази страна. Според него водачът на ГЕРБ е почтен. " Съжалявам, но по този начин страна не се прави ", сподели той.

 

Очаквайте детайлности

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР