Лидерът на европейските либерали Илхан Кючюк инициира събиране на подписи

...
Лидерът на европейските либерали Илхан Кючюк инициира събиране на подписи
Коментари Харесай

Илхан Кючюк започва инициатива в подкрепа на Христо Грозев

Лидерът на европейските либерали Илхан Кючюк инициира събиране на подписи в Европейския парламент и стартира междупартийна самодейност в поддръжка на проверяващия публицист Христо Грозев, оповестиха от пресофиса на българския евродепутат.

Оттам осведомиха, че Кючюк приканва за общоевропейска отбрана на журналиста Христо Грозев и изпраща писмени въпроси до Върховния представител на Европейския съюз Жозеп Борел.

В писмото се показва, че с изключение на с следствието на отравянето на опозиционера Алексей Навални, Грозев е и най-известният български публицист в Украйна, който е потвърдил с работата си, че може да разкрива и изобличава коварствата на съветските спецслужби.

„ Новината за издирването на журналиста, притежател на премията за проверяваща публицистика The European Press Prize слага редица въпроси, които директно и индиректно засягат сигурността на европейските жители ", написа евродепутатът.

В писмото си евродепутатът упорства за отговори на въпросите: Ще осъди ли висшият представител (ВП) на Европейски Съюз изрично оповестената от Руската федерация мярка против проверяващия публицист Христо Грозев и ще изиска ли нейното унищожаване незабавно?; Как Европейски Съюз счита да обезпечи на Грозев и други самостоятелни публицисти, търсени от Руската федерация, нужната отбрана?; Как ВП счита да подсигурява, че сходно нарушаване на човешките права и свободи по отношение на други европейски жители ще бъде предотвратено в бъдеще?
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР