Лидерът на БСП Корнелия Нинова води преговори за общо явяване

...
Лидерът на БСП Корнелия Нинова води преговори за общо явяване
Коментари Харесай

Нинова опитва да обедини левите за вота, Мая Манолова остава извън коалицията

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова води договаряния за общо явяване на изборите на 11 юли с някогашни съпартийци - Татяна Дончева , Георги Кадиев и Румен Петков . Това удостовери самият Кадиев във Фейсбук профила си.
" Лявото в България е под непрекъсната офанзива през последните години. Вътрешнопартийно, външнопартийно, от всички ъгли и направления. Резултатът в последния парламент е забележим: 43 леви депутати и 197 други. Време е за позитивни вести. Време е да разкажем нашата приказка за бъдещето на България, и дано гласоподавателят реши нея ли избира или друга. Потвърждавам, че водим договаряния за общо присъединяване на идните избори. Не сме стигнали до край, само че съм уверен, че би трябвало да намерим формула. Това е пътят ", написа обществената мрежа Кадиев.

Преговорите с " Движение 21 " на Дончева, АБВ на Петков и Георги Първанов и " Нормална България " на Кадиев са били тежки, само че наподобява към този момент са в заключителната си фаза, оповестяват източници от " Позитано ".
 Българска социалистическа партия дефинира на 22 май кои ще бъдат водачи на листите Българска социалистическа партия дефинира на 22 май кои ще бъдат водачи на листите
На 22 май Националният съвет на Българска социалистическа партия ще утвърди водачите на листи за предварителните парламентарни избори. Пак тогава ще бъдат ясни и места...
Според неофициална информация концепцията за основаване на необятно обединяване вляво е била на Корнелия Нинова. На последните парламентарни избори нейната партия катастрофира съществено и спрямо вота от 2017 година загуби повече от 400 хиляди гласа, като остана трета поличиеска мощ след „ ИТН “ на Слави Трифонов .
Нинова е в тежка обстановка и е подложена на сериозен напън от, която не стопира да ѝ желае оставката.
Парадоксът е, че в новото обединяване е поканена Татяна Дончева, която беше измежду тримата мандатоносители на обединението " Изправи се! Мутри вън! " на вота на 4 април. Според неофициална информация обаче такава покана не е била отправена към различен от мандатоносителите на обединението - Мая Манолова , която също е някогашен кадър на Българска социалистическа партия.
Новината за обединяване, изненадващо бе обществено обявена от Йордан Цонев от Движение за права и свободи пред bTV тази заран. Внезапно в края на изявлението Цонев възкликна: " Да ви кажа една вест! Българска социалистическа партия ще сътвори коалиция с АБВ, с Татяна Дончева, с партията на Георги Кадиев. България има потребност от мощна левица и десница ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР