Лидерът на БСП Корнелия Нинова призова българските евродепутати от всички

...
Лидерът на БСП Корнелия Нинова призова българските евродепутати от всички
Коментари Харесай

БСП призова българските евродепутати да главуват против резолюция, свързана с Истанбулската конвенция

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова прикани българските евродепутати от всички партии да гласоподават срещу резолюция, обвързвана с Истанбулската спогодба. Тя направи изказване на " Позитано " 20 през днешния ден, с цел да изясни, че на следващия ден в Европейския парламент (ЕП) ще се гласоподава значима резолюция, с която се желае Съдът на Европейския съюз (ЕС) да даде процедура, по която конвенцията да бъде подписана от Европейски Съюз като цяло.

След като изброи, че с изключение на България още седем страни не са утвърдили конвенцията - Чехия, Унгария, Латвия, Лихтенщайн, Литва, Словения и Англия, Корнелия Нинова разгласи: " Ако Европейски Съюз подпише Истанбулската спогодба, това ще има обвързваща мощ за страните членки ". И прикани гласувайки срещу българските евродепутати да защитят българските деца и българските фамилии.

От текста на резолюцията, оповестен на уеб страницата на Екологичен потенциал, се схваща, че с гласуването й евродепутатите ще изискат мнение от Съда на Европейски Съюз дали препоръчаното присъединение на Европейски Съюз към Истанбулската спогодба е съвместимо с договорите на съюза и по каква процедура може да бъде направено.

От м.г. Българска социалистическа партия води акция против ратификацията на Истанбулската спогодба. Едно от условията към претендентите за евродепутати на социалистите е да отстояват позиция срещу документа. В него някои виждат опит водачът на Партията на европейските социалисти (ПЕС) Сергей Станишев да бъде отхвърлен от листата.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР