Лидерът на БСП Корнелия Нинова отправи покана за среща към

...
Лидерът на БСП Корнелия Нинова отправи покана за среща към
Коментари Харесай

БСП кани партиите в НС на разговори по спешни въпроси

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова насочи покана за среща към партиите за през днешния ден, на която да обсъдят по думите й незабавни въпроси.

Според Нинова основните тематики за българските жители са високите цени и ниски приходи, инфлацията и неналичието на предвидимост. Тя прикани партиите да обсъдят ограничения, като тавана на цените на ток, газ, вода и парно, както и бюджета за 2023 година

„ Преговорите за сформиране на държавно управление би трябвало да вървят паралелно с гласоподаване на бюджета. Дори да няма държавно управление, бюджет би трябвало да има “, добави тя.

„ Предвид късото време и практиката всяка група да внася спомагателни, постоянно взаимно изключващи се оферти, ние от “БСП за България ” призоваваме за отговорност и внасяме покана за среща в понеделник, от 13:00 ч. в Народното събрание, на която да бъде разисквана макрорамката на бюджет 2023 година, както и да се търси единодушие по незабавните ограничения за поддръжка на фамилиите и стопанската система до края на годината “, уточни още Нинова.

Междувременно незабавно след изборите ГЕРБ оповестиха, че основават контактна група за договаряния за кабинет с всички парламентарно показани партии, само че към момента на този стадий нищо не е ясно. Повечето партии още не са изразили безапелационна позиция. Положителен отговор към този момент има само от групировката на Стефан Янев – „ Български напредък ”. И безапелационен отвод от „ Възраждане ”. От „ Продължаваме Промяната ” обявиха, че ще бъдат контруктивна съпротива. " Няма да отидем на диалози с ГЕРБ за първия мандат ", безапелационен бе Асен Василев.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР