Лидерът на БСП Корнелия Нинова категорично отрече напрежението около главния

...
Лидерът на БСП Корнелия Нинова категорично отрече напрежението около главния
Коментари Харесай

Златимир Йочев изнерви Нинова с въпрос за БСП и “Възраждане”

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова изрично отхвърли напрежението към основния прокурор Иван Гешев да има нещо общо с решението на партията да не поддържа държавното управление с ротационен министър председател на ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС. “Винаги сме желали оставката на Гешев в последните години ”, съобщи тя в изявление със Златимир Йочев в утринния блок на bTV. Нинова заяви също, че единствено двама членове на Националния съвет на социалистите са дали своят вот “въздържал се ” за поддръжка на държавното управление, всички останали са били срещу.

Нинова съобщи, че задачата на ръководството на първите и вторите на изборите е да бъде избавен Бойко Борисов, както и някои персони от Политическа партия. Според нея единодушието за постоянен кабинет е “най-голямото политическо изменничество ”.



Лидерът на социалистите сподели също, че е скандално в Народното събрание да звучат апели да се одобряват решения за правосъдна промяна, които опонират на Конституцията. Тя посочи, че в действителност сред ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС няма единодушие по значимия въпрос за това кой да проверява основния прокурор. Нинова предвижда, че тяхното единодушие ще се разпадне, когато се стигне до разпределяне на средства за инфраструктура или когато се разискват доставките на газ.



Водещият Златимир Йочев предизвика председателката на Българска социалистическа партия с въпроси дали партията се сближава с “Възраждане ”, като напомни, че тя също взе участие в похода за мир. “Ние не сме “Възраждане ”, отвърна остро Нинова. Тя акцентира, че Българска социалистическа партия осъждат вандализма с алената багра по постройката на Европейска комисия в София. Тя добави, че са срещу и вандализма по монументи.

Корнелия Нинова акцентира също, че 7 години социалистите са били единствената съпротива на модела на ръководство на ГЕРБ. Тя упрекна Бойко Борисов, че е опитал няколко пъти да направи прелом в партията. “Не му клекнах тогава, няма и в този момент ”, сподели председателката на Българска социалистическа партия.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР