Лидерът на британската "Партия на Брексит" Найджъл Фараж призова днес

...
Лидерът на британската "Партия на Брексит" Найджъл Фараж призова днес
Коментари Харесай

Фараж призова Джонсън да се откаже от сделката за Брексит и да се съюзят за изборите

Лидерът на английската "Партия на Брексит " Найджъл Фараж прикани през днешния ден премиера Борис Джонсън да се откаже от неприятната договорка с Брюксел за излизането на страната от Европейския съюз, по думите му, и за изборите на 12 декември да се съгласи на алианс за овакантяване на Европейски Съюз, съобщи Ройтерс.

Като водач на Партията за самостоятелност на Обединеното кралство (ЮКИП) Фараж принуди тогавашния министър председател Дейвид Камерън да насрочи референдум за участието на Англия в съюза, а по-късно бе деен участник в акцията за излизането от блока.

Той даде на Джонсън период да извърши настояванията му до 14 ноември. Ако държавното управление не се съгласи, тогава "Партия на Брексит " ще бъде единствената партия на тези избори, която в реалност съставлява Брексит ", сподели Фараж пред кореспонденти в Лондон. Той се закани, че следователно партията му "ще се бори за всяко място в Англия, Шотландия и Уелс " и е подготвена за това.

По думите на Найджъл Фараж нито една политическа мощ, в това число неговата, няма монопол върху Брексит, а предлаганият алианс ще завоюва болшинство в Народното събрание на партиите срещу оставането в Европейски Съюз.

Управляващите консерватори предизвестиха, че гласуването за "Партия на Брексит " може да изведе на власт лейбъристите на Джереми Корбин и да осуети излизането от Европейски Съюз.

"Вотът за Фараж е риск Джереми Корбин да влезе през задната врата на Даунинг стрийт 10 ", декларира в електронно писмо ръководителят на Консервативната партия Джеймс Клевърли. По думите му такова гласоподаване няма да обезпечи Брексит, а ще докара до нов неработещ парламент.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР