Лидерът на Британската партия Брекзит Найджъл Фараж подаде оставка като

...
Лидерът на Британската партия Брекзит Найджъл Фараж подаде оставка като
Коментари Харесай

Фараж подаде оставка като радиоводещ, след като сравни протестиращите срещу расизма с талибаните

Лидерът на Британската партия „ Брекзит ” Найджъл Фараж подаде оставка като водещ в радиостанцията LBC , откакто съпостави деятелите на „ Животът на чернокожите има значение ” с талибаните, гласи изказване на радиостанцията.

В неделя Фараж, разяснявайки митингите на Обединеното кралство, които приключиха със конфликти с полицията, написа: " Днес във Англия се роди нова форма на придвижването на талибаните. Ако моралното водачество не бъде демонстрирано бързо, нашите градове няма да бъдат почтени за живот ".

Протестиращите, които в Бристол в неделя хвърлиха във водата скулптура на британския търговец и човеколюбец Едуард Колстън (1636-1721), който печелеше пари от търговията с плебеи, той назова " събиране на марксисти, които желаят да разрушат нашата история ".
 
Oh. My. God. It turns out you can be *too* racist.
— Carole Cadwalladr (@carolecadwalla)

В английските градове се организираха улични митинги, макар карантината на страната. Миналия уикенд в тях взеха присъединяване над 100 000 души. Участниците в митингите желаеха отговорните за гибелта на афроамериканеца Джордж Флойд, който умря след задържането му от полицията в Минеаполис да бъдат подведени под отговорност.

Според Министерството на вътрешните работи на кралството 49 лондонски служители на реда са потърпевши по време на митингите, а някои от тях са съществено ранени. Други 13 бяха ранени при митинги по-рано тази седмица. 135 стачкуващи бяха арестувани единствено за два дни.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР