Лидерът на британската опозиция Киър Стармър беше нападнат от гневна

...
Лидерът на британската опозиция Киър Стармър беше нападнат от гневна
Коментари Харесай

Лидерът на британската опозиция беше нападнат от гневна тълпа в Лондон

Лидерът на английската съпротива Киър Стармър беше атакуван от гневна навалица в Лондон и се наложи интервенция на полицията, с цел да го води от мястото на произшествието, предадоха международните организации.

Инцидентът станал покрай Народното събрание. Протестиращи против антиковидните ограничения там при типа на Стармър почнали да го наскърбяват и назовават " изменник " и " бранител на педофилите ".

Според лейбъристите нападението произтича от думи на премиера Борис Джонсън по адрес на Стармър. Според Джонсън Стармър, когато е бил отпред на английската прокуратура, не е почнал правосъдно гонене против педофила Джими Савил, а е преследвал публицисти. Джонсън бе подложен на критика поради това мнение, което бе несъмнено като клюка. Той се опита да внесе изясненост в думите си, само че отхвърли да се извини за тях или да ги отдръпна. В резултат на това неговата съветничка по политическите въпроси Мунира Мирса напусна работата си предходната седмица и дефинира изявлението на Джонсън като несвоевременно и пристрастно припомняне на един отблъскващ случай на издевателства над деца. Стармър пък упрекна Джонсън, че с тези думи предизвиква тайните теории.

В реакция на офанзивата против Стармър депутатът лейбърист Дейвид Лами съобщи, че не е учудващо, че конспирационистите, атакували политика, са повторили клюки, чути от Джонсън. Лами, който е бил със Стармър по време на офанзивата, напомни, че заплашването, тормозът и лъжите нямат място в английската народна власт.

Премиерът Джонсън дефинира офанзивата като безусловно срамна.

Джими Савил, водещ от Би би Си, е виновен за издевателства над стотици жертви. Той по този начин и не бе обект на правосъдно гонене макар многото полицейски следствия против него и умря през 2011 година на 84 години.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР