Лидерът на България без цензура и бивш член на Европейския

...
Лидерът на България без цензура и бивш член на Европейския
Коментари Харесай

Пускат сигнали до КФН, НАП и прокуратурата срещу бТВ

Лидерът на " България без цензура " и някогашен член на Европейския парламент Николай Бареков сподели документи за бТВ от Комисията за  скъпи бумаги и фондови пазари в Съединени американски щати и разгласи, че ще сезира българската прокуратура и американските управляващи за злоупотребите. Според Бареков документите демонстрират, че има преразпределяне на пазара, основаване на картели, търгуване с вътрешна информация и търговия с въздействие.

" Това са закононарушения, които американското законодателство санкционира с 200-300 години затвор. Тук не приказваме за доживотни присъди, а за назидателни присъди пред цялото общество. Манипулацията на пазарните връзки в една народна власт за мен е най-голямото закононарушение, след похищенията против човешката персона! ", съобщи Николай Бареков в изявление за Агенция " " .

" Подготвяме първо сигнал до българските институции в лицето на КФН, Национална агенция за приходите и Главна прокуратура. На процедура това са стотици страници, които аз съм свалил от формалните документи на Комисията за скъпи бумаги и фондови тържища. Това е комисията, която упражнява контрол на финансовия пазар в Съединени американски щати.   Документите са финансовите доклади на компанията майка на bTV. Тук са докладите и на самата телевизия. Документите демонстрират, че bTV е благосъстоятелност на офшорна компания ", посочи Бареков и добави, че бТВ са по-скоро карибска телевизия, тъй като е записана на Бахамите.

" Самото bTV е записано в Холандия. Опитах се да се свържа с офиса, в който е записана малкия екран, само че никой не ми подвига телефона. Имам подозрение, че в случай че отида на място мога да заваря една куха компания, която се съставлява от един човек. ", изрече опасенията си някогашният евродепутат. 

 документи бтв Бареков Blitz.bg

 документи бтв Бареков Blitz.bg

 документи бтв Бареков Blitz.bg

Съмненията на Бареков са дали дали са спазвани пазарните равнища при сключването на договорите на бТВ. Дали договорите сред обвързваните компании каквито са bTV и компанията майка и други компании, които създават продукция са били съобразени със законодателството и дали са били подписани на пазарни равнища?

" Ако тези пазарни равнища са надвишени, тогава става въпрос за укриване на приходи. А тук задавам и като въпрос – може би се укриват и налози? И тъй като тук става въпрос за най-голямата медия е добре това нещо да бъде тествано от проверяващите органи ", акцентира той.

" Данъчните имат потенциала да влязат в bTV и да се разровят във всички подписани контракти и да видят дали те са правени на действителни цени. Давам Ви образец – един филм, който е сниман през 2010 година, с цел да се излъчи на същата година правата за излъчването му могат да костват 20 000 $, само че единствено година по-късно може да костват 2000 $, а 3 години по-късно единствено 200 $. И тук би трябвало да се види по какъв начин са купувани тези филми, авторски права и на какви стойности. Трябва да се провели дали договорите са били на пазарни цени. Защото в случай че пазарната цена се надвиши едни пари стартират да циркулират вътре, както споделя българският народ от единия джоб в другия и най-после нищо не отива при данъчните ", разкри още Бареков.

 

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР