Лидерът на "Атака" Волен Сидеров потвърди гръмовните разкрития на Николай

...
Лидерът на "Атака" Волен Сидеров потвърди гръмовните разкрития на Николай
Коментари Харесай

Волен потвърди, че е номинирал Бареков за посланик с подкрепата на МС

Лидерът на "Атака " Волен Сидеров удостовери гръмовните разкрития на Николай Бареков пред ПИК TV за аферите с назначенията на на посланици в президентството.

Поводът за тях бяха оповестените през вчерашния ден от прокуратурата чатове и документи, разменяни сред обвинения предприемач Пламен Бобоков и секретаря на Румен Радев - Пламен Узунов. От тях стана ясно, че президентът е назначил двама посланици, препоръчани персонално от русенския необут, който даже изпратил биографията на единия на протежето на президента. После пък Бобоков върнал жеста, като подписал контракт за 60 000 лева с брата на Узунов - Ангел.

Пред медията ни по-рано Николай Бареков разкри, че след мандата си в европарламента той също е бил номиниран за дипломат поради многочислените си контакти, основани като евродепутат като зам.-председател на групата на консервативния алианс. Номинацията му била направена от Волен Сидеров и съгласувана с външния министър Екатерина Захариева, както и държавното управление и персонално премиера Бойко Борисов.

Всички били безапелационни, че има нужните опит и качества, още повече, че към този момент е бил на над 50 дипломатически и филантропични задачи от европарламента. По предписание евродепутатите могат да станат непосредствено дипломати и това даже е планувано в редица страни, както и у нас. "Зад мен обаче не стоеше олигарх, нито имаше 60 000 лева А и аз нямаше по какъв начин да събера 200 000! Толкова се приказва, че е цената, с цел да се утвърди дипломат от квотата на президента. Стана ясно и че утвърждението зависи от Десислава Радева. Мой другар опита да приказва с нея, само че началничката на кабинета й го одобри единствено до бариерата ", разкри още Бареков.

ПИК потърси по тематиката номиниралия го Волен Сидеров. Пред медията ни водачът на "Атака " удостовери думите на някогашния евродепутат, само че съобщи, че не знае дали и по каква причина кандидатурата му не е била утвърдена от президентството.

"Да, по мое предложение Николай Бареков беше номиниран за дипломат. Имаше поддръжката на Министерския съвет. Не знам по какъв начин са се развили нататък нещата ", съобщи сбито Сидеров. Той обаче не пожела да разяснява проблема с аферата на "Дондуков " 2 и търговията с въздействие. Заяви и че не знае дали фактически има някакви квоти и цени.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР