Личностният тест на Майерс-Бригс разпределя хората в 16 различни категории.

...
Личностният тест на Майерс-Бригс разпределя хората в 16 различни категории.
Коментари Харесай

ТЕСТ: Кой от 16-те типа човек според теста Майерс-Бригс сте?

Личностният тест на Майерс-Бригс разпределя хората в 16 разнообразни категории. Тестът се концентрира върху вида персона, мощните страни и желанията им, върху метода, по който реагират в обстановка с други хора; методите, които избират за работа, учене и решение на проблеми.
Кои са основателите на теста Майерс-Бригс?
Създаден е от Изабел Майерс и майка ѝ Катрин Бригс през 40-те години на XX век и стъпва върху работата им, обвързвана с теорията на философа Карл Юнг и неговите видове персони. Днес този тест е измежду най-популярните и прилагани психически принадлежности в света .

Създателите на теста Майерс-Бригс вярвали, че в случай че оказват помощ на хората сами да схванат себе си, те вярно ще си изберат специалност и ще водят по-здравословен и по-щастлив живот.

 
За теста Майерс-Бригс в резюме
Тестът разделя хората на 16 вида съгласно това какви са нещата които харесват и не харесват, кои са мощните и слабите им страни, кариерните желания и способността им да работят и да се схващат хармонично с други хора. Това е тест, който елементарно можете да извършите сами.

Никой вид персона не е по-добър или по-лош от различен. Целта на теста е обективно себепознание. Тестът Майерс-Бригс не цели да търси дефекти или неспособности.

Тестът Майерс-Бригс е съдържа 4 скали, всяка от които преглежда 2 разнообразни вида държание. 
Екстраверсия (Е) - Интроверсия (I) Сетивност (S) - Интуиция (N) Мислене (T) - Чувства (F) Съждение (J) - Възпириятие (P)
Прочетете описанията и вижте в кое се разпознавате най-добре. Личността ви не би трябвало да дава отговор на всяка една точка, просто изберете това, което ви разказва по-добре . После съберете четирите букви и вижте на кой вид дават отговор.

 

 Майерс-Бригс тест

 
1. Екстраверсия (Е) или Интроверсия (I)?
Насочени на открито или във вътрешността сте? Какъе в фокусът ви?

Екстраверсия (Е)
Вие обичате да поддържате връзка и да разговаряте с хората. Чувствате се добре в среда с бързо движение. Обичате да обсъждате концепциите си с хората, мислите на глас. Обичате да сте център на внимание.
Интроверсия (I)
Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР