Лично вътрешният министър Христо Терзийски е провел телефонен разговор с

...
Лично вътрешният министър Христо Терзийски е провел телефонен разговор с
Коментари Харесай

МВР обяви, че проверката на „Хиполенд“ е преустановена


Лично вътрешният министър Христо Терзийски е провел телефонен диалог с шефа на верига „ Хиполенд “, излиза наяве от известие на Министерство на вътрешните работи. Съобщил му е, че акцията против компанията „ се основават само и единствено на законовите учредения за нейното осъществяване, след което инспекцията е прекратена “.

Припомняме, че рано сутринта през днешния ден екипи на Национална агенция за приходите и Икономическа полиция започнаха инспекции в складовата база на компанията, в офиси и в част от магазините за детски играчки.

В известието на Министерство на вътрешните работи не е посочено ясно основанание за аргументи за инспекция в съответната компания, нито дали и какви нарушавания са открити в хода на акцията. В него се изяснява единствено, че тя е част от " осъществяване на планови мероприятия на Междуведомствения координационен център за противопоставяне на контрабандата и надзор на придвижването на рискови артикули и товари към Групово дело " Борба с проведената престъпност ".

Става ясно, че е имало сигнали към институциите за неточни практики и разбор и че в последните 8 дни е имало инспекции на общо 14 компании.

Засега липсва и коментар от Национална агенция за приходите отвън потвърждението денем за инспекцията в " Хиполенд ".
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР