Лично аз и нашата организация сме в контакт с държавните

...
Лично аз и нашата организация сме в контакт с държавните
Коментари Харесай

Райна Манджукова, Център на бесарабските българи: Никой не е очаквал, че в 21 век ще има бежанци от цивилизована държава

Лично аз и нашата организация сме в контакт с държавните институции и разбираме, че това е невиждана рецесия. Това разяснява в " Денят стартира " Райна Манджукова, ръководител на Центъра на бесарабските българи и някогашен ръководител на Агенцията за българите в чужбина.

Това не са сирийци, които идват на вълни, без документи. Никой не е очаквал, че в 21 век ще има бежанци от цивилизована страна, добави Манджукова.

В петък имахме среща с щаба, съгласуван от вицепремиера Калина Константинова и за пръв път ни споделиха - имаме потребност от вас и ние започнахме да работим, разпределихме се по групи.

Бежанците, които към този момент са тук - те питат, задават въпроси, добави Манджукова.

Не мога да оправдая примерно една дирекция " Полиция ", в която районните ръководства не знаят, че има наложителна регистрация на бежанци, всеобщо се оплакват хора, че от районното ги изпращат в " Миграция "... бежанци. Не е мъчно да се пусне едно писмо до Районните ръководства, разяснява Манджукова.

Тя показа, че нейната организация настанява бежанци в семейства, при хора, които са подготвени да отворят вратите на домовете си. За разлика от хотелиерите, никой от тези хора не е задал въпроса дали ще получи някаква държавна отплата и каква.

Вижте целия диалог с Райна Манджукова във видеото
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР