Личният телефонен номер на председателя на Народното събрание Никола Минчев

...
Личният телефонен номер на председателя на Народното събрание Никола Минчев
Коментари Харесай

Все пак! Изтекоха телефони и адреси на първите в държавата

Личният телефонен номер на ръководителя на Народното събрание Никола Минчев и непрекъснатият адрес на който е регистриран изтекоха в масива на БУЛСТАТ с компрометираните персонални данни на 300 хиляди българи, написа " Монитор ". Заедно с Минчев в кюпа са и заместниците му Кристиан Вигенин и от " Българска социалистическа партия за България ", Мирослав Иванов от " Продължаваме промяната " и Атанас Атанасов от " Демократична България - Обединение ".

Сред пострадалите от теча в БУЛСТАТ има и министри като този на земеделието Иван Иванов. Социалистът е протекъл с адреса на който живее той и фамилията му в Шумен и с номера на персоналния му джиесем.

Сред 300-та хиляди могат да бъдат открити и редови депутати като Дани Каназирева, без значение, че активността и като юрист е спряна от 2019 година, или Гюнай Хюсмен, който пък е регистриран аграрни производител, разрастващ комбинирано растениевъдно-животновъдно стопанство и чиято активност в Исперих продължава паралелно със законотворчеството му в Народното събрание.

Заради БУЛСТАТ-лийкс е наличен и адресът в Русе на острието на ГЕРБ Десислава Атанасова, както този в Сливен и на аграрната експертка - съпартийката и адашка на Атанасова Десислава Танева, която е с регистрация като съветник. От БУЛСТАТ ще разберете и адреса на ексминистъра на външните работи Екатерина Захариева, която и в този момент на законодателно равнище има отношение към външаната политика и сигурността на България.

Пак там е и Златомира Карагеоргиева - Мострова, правист от Има Такъв Народ. Бившият вицепремиер Томислав Дончев участва с джиесем, е-поща, непрекъснатия си адрес в Габрово и сегашния в София.

Опозиционерът Тома Биков също може да бъде открит в БУЛСТАТ с физическите си адреси, телефона и електронната поща. Биков е регистриран по булстат като артист, разрастващ артистична и креативна активност.

Регистрираният като сценарист Тошко Йорданов Хаджитодоров може да бъде обезпокяван на домашния си адрес в регион " Оборище " в София от всеки вманиачен, който попадне на данните му. Потърпевш от лийка е и известният с дейната си активност народен представител от Движение за права и свободи Хамид Хамид, както и водачът на " Демократична България - Обединение " Христо Иванов.

Шоуменът и водач на Има Такъв Народ Слави Трифонов също попада измежду изтеклите. Регистриран е като музикален процуцент. Сред музикантите от „ Ку-ку бенд “ активност развива Борис Солтарийски, излиза наяве от данните. Заради БУЛСТАТ-лийкс е налична персонална информация за примата на българската сцена Лили Иванова, както и за сътрудника й Владимир Ампов – Графа.

Джаз певицата Камелия Тодорова може да открита на адрес в огромен столичен квартал. От изтеклите данни може да разберете повече от нужното и за нашумелия водещ Димитър Рачков.

Изтичането на сходни данни за лица, които са свързани с ръководството на страната и с взимане на решения може да направи тези хора уязвими както от позиция на сигурността им, по този начин и от позиция на благоприятни условия за шантаж и въздействие върху вземането на решения.

Сред изтеклите данни попадат стотици имена на повече или по-малко известни публицисти. При част от тях персоналните данни, които са дали при регистрацията са рационално лимитирани, като да вземем за пример отсъства телефон, а за адрес е предоставена пощенска кутия.

Има образци обаче с кореспонденти, работещи по сериозни въпроси в провинцията, който си лъснали с физически адреси и телефонни номера. Например журналистка, която елементарно би могла да бъде цел на читателско неодобрение попада с изминал физически адрес, на който живеят нейните родители. Така поради теча евентуално застрашени могат да бъдат и членове на фамилията й.

Течът на данни от системата на БУЛСТАТ се откри, откакто от 4 януари влязоха в действие промените на Закона за регистъра БУЛСТАТ, които преобразуваха кодовете по БУЛСТАТ на физическите лица, които съответстват с техния ЕГН с 10 знака, в нов Единен идентификационен код с 9 знака. Тогава стана ясно, че ЕГН-тата на субектите на БУЛСТАТ са заличени, само че пък са дадени в детайли всички други персонални данни, предоставени от тях.
Свързани вести Има ли теч на персонални данни? Говорят двама министри
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР