Личният адвокат на президента на САЩ Доналд Тръмп - Рудолф

...
Личният адвокат на президента на САЩ Доналд Тръмп - Рудолф
Коментари Харесай

Адвокат на Тръмп: Няма да сътруднича с разследването на демократите за импийчмънт

Личният юрист на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп - Рудолф Джулиани, няма да сътрудничи по следствието за импийчмънт с американската камара на представителите и не може да си показа, че някой от администрацията на Тръмп би работил с демократите, водещи следствието, заяви в. "Вашингтон пост ", представен от Ройтерс.

Председателят на сенатската юридическа комисия Линдзи Греъм, който е републиканец, сподели през вчерашния ден, че ще предложения Джулиани да даде показания пред неговата комисия. "Вашингтон пост " заяви, че той е "много заинтересуван " да одобри предлагането, само че са налице голям брой правни въпроси, с които би трябвало да се съобрази. "Време е Сенатът да се заинтересува за корупцията и други нередности, засягащи Украйна ", посочи сенатор Греъм в поредност известия в Туитър, споменавайки категорично уволнението на някогашния украински прокурор Виктор Шокин.

Джулиани и неговите недоказани изказвания са в центъра на следствието на демократите против президента в камарата на представителите. Разследването за импийчмънт е провокирано от телефонния диалог на 25 юли сред президента Тръмп и украинския му сътрудник Володимир Зеленски. В него Тръмп притиска Зеленски да проверява евентуалния претендент на демократите за президент през 2020 година Джо Байдън и сина му Хънтър.

Греъм, който е републиканец от щата Южна Каролина и непосредствен съдружник на Тръмп, не даде съответни дати за допустимо чуване на Джулиани или за други чувания по въпроса. Комисията по разузнаването в камарата, която води следствието, прикани Джулиани да даде документи на 30 септември.

Джулиани и други насочиха недоказани обвинявания, че по времето, когато Джо Байдън е бил вицепрезидент, той провокирал уволнението на прокурор, с цел да спре следствие на украинската газова компания, с която Хънтър Байдън е имал бизнес сред 2014 и 2018 г.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР