Личните разочарования на президента не трябва да се използват като

...
Личните разочарования на президента не трябва да се използват като
Коментари Харесай

Блага Благоева: Президентът опитва да манипулира общественото мнение

Личните разочарования на президента не би трябвало да се употребяват като опит за решение на настоящи проблеми, безапелационна е доцент Благоева

Скептична съм, че проф. Николай Габровски ще може да сформира постоянен кабинет, съобщи пред БНР доцент Блага Благоева – началник на Катедра " Политология " в УНСС и създател на книгата " Ценности против ползи в политиката ".

" Това, което се случва в българската политика през днешния ден и в този момент, би трябвало да се преглежда в по-широк подтекст на спецификите на българската национална политическа просвета, която към момента носи характерностите на конфронтационна политическа просвета, надалеч е от това, което се схваща като гражданска просвета. При една конфронтационна политическа просвета на нивото и на обществото, и на ръководещите е доста мъчно да се стигне до градивен разговор, който да докара до работещи и законни институции на властта ", разяснява тя в изявление за предаването " 12+3 " по.

Според нея липсва и законна поддръжка към легални институции в страната.

Доц. Благоева счита, че протичащото се през днешния ден в българската политика може да се употребява като учебникарски образец за студентите. В политиката непрекъснато се сблъскват полезности и ползи, безапелационна е тя.

По думите ѝ изходът от сегашната обстановка е във разбиране на нова философия на ставащото от страна на политиците – философия на салдото.

Доц. Благоева акцентира, че Бойко Борисов не за първи път прави стъпка обратно, поставяйки пред себе си някой различен:

" Това не прави положително усещане. За мен това е липса на отговорност, отговорност да поемеш нещата в свои ръце и да застанеш с лицето си, с политическия опит, със самопреценката, високата, която имаш за себе си и да направиш нещо, което би довело до държавно управление ".

Позицията на Борисов може да се прегледа и като компромис – да даде път на други хора, сподели тя и добави, че това не е нейно размишление, а по скоро хипотетично.

За " шарлатаните " в политиката и връзките на президента Румен Радев с водачите на партия " Продължаваме промяната ", доцент Благоева разяснява:

" Това е неприемливо политическо говорене. За мен е неприемливо политик от ранга на държавен глава да употребява такива квалификации, да употребява подобен вид политическо говорене. Другото е въпрос на персонално решение на президента. В никакъв случай не е моментът в този момент в България ние да одобряваме християнската позиция на разкайване, тъй като тя не води до нищо ".

Според нея това не е храброст от страна на президента:

" По скоро е резултат на незадоволително трезва преценка на обстановката, опит да избавя личните си позиции и приемане на поддръжка на нивото на всеобщото схващане ".

Личните разочарования на президента не би трябвало да се употребяват като опит за решение на настоящи проблеми, безапелационна е тя. По думите ѝ това е опит за операция на публичното мнение. Според нея президентът от ден на ден ще губи доверие.

По тематиката Шенген, доцент Благоева изрече мнение: " Сигурно има двойни стандарти, само че с цел да позволим такива двойни стандарти – ние сме отговорни ".

Цялото изявление чуйте в звуковия файл.

По обявата работи: Анастасия Крушева
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР