Личните лекари ще могат да издават безплатни лекарства на пациенти

...
Личните лекари ще могат да издават безплатни лекарства на пациенти
Коментари Харесай

Шефът на НЗОК: Преговорният процес с БЛС не е разговор в стая с чаша уиски, ще кажа повече на прокуратурата |

Личните лекари ще могат да издават безвъзмездни медикаменти на пациенти с потвърден COVID-19, когато БЛС се произнесе по изпратеното им предложение. Да кажат съгласни сме или не сме съгласни. 

Когато някой не желае да направи нещо, намира оправдание, коментира председателят на НЗОК проф. Петко Салчев по бТВ. 

Не видях нито един мотив за моята оставка. Има позвънявания от централата на БЛС до да подават идентични заявления, съобщи той, откакто осемнайсет Регионални лекарски колегии от страната желаеха оставката му. Българският лекарски съюз прокуратурата, ДАНС и Агенцията за държавна финансова ревизия за незаконосъобразни дейности от страна на ръководството на НЗОК. 

Ние не разпределяме пари, а закупуваме действия, които са осъществени и регистрирани, акцентира Салчев. Той бе безапелационен, че не се тормози от инспекция на активността на НЗОК, тъй като " това е една от най-проверяваните институции ". 

Българският лекарски съюз желае да се усилят парите на клиничните пътеки, изясни той. Медиците ще получат 1200 лв. за работа на първа линия, в случай че са работили цялостен месец, добави Салчев. 

Има проблем, че сега мълча и не споделям всичките неща. За мен преговорния развой не съставлява диалог в една стая с чаша уиски, по-късно шефът като секретарка да оформя решенията, съобщи Салчев. Това са доста съответни случки, посочи той. 

Председателят на НЗОК обаче отхвърли да разкрие с кого е била срещата и съобщи, че това ще каже на прокуратурата, когато " дойдат да го ревизират ". И добави, че той " не пие ". 

По думите му няма никакъв проблем да бъде изпълнено настояването на БЛС договарянията с НЗОК да бъдат обществени, даже има планувана зала за това, която е обезпечена механически.

Що се отнася до нежеланието на БЛС да договаря с него, а с шефа на надзорния съвет на Касана, Салчев съобщи, че от гилдията би трябвало да погледнат нормативната база, тъй като " ръководителят на НЗОК не взе участие в преговорния развой ".

970 безвъзмездни предписания са изписани в Ковид зоните, съобщи още той. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР