Личните лекари са обидени от писмо на здравния министър Кирил

...
Личните лекари са обидени от писмо на здравния министър Кирил
Коментари Харесай

Личните лекари се обидиха на Ананиев, че ги изкарва безотговорни

Личните лекари са афектирани от писмо на здравния министър Кирил Ананиев до шефа на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) и ръководителя на Българския лекарски съюз. В писмото Ананиев твърди, че е “крайно необходимо персоналните лекари отговорно да погледнат и да изпълнят своите отговорности....като интензивно наблюдават заболели и контактни лица от пациентските си листи, правят пробонабиране при лица с недоволства...., да правят обзор и оценка на здравословното положение, както и да вземат материал за лабораторно проучване... “. Спорред Ананиев със своето отвращение и безучастие да изследват пациенти и контактни лица персоналните лекари в допълнение натоварват лечебните заведения и районните здравни инспекции.

От Сдружението на общопрактикуващите лекари реагираха остро в сряда: “Освен, че казаното е засегнатост към най-голямата професионална група на лекари-общопрактикуващите, писмото е изпълнено с погрешно наличие. В изискванията на тази зараза сходно отношение е най-малкото неприемливо”.

“Искат от нас неща, които са ни неразрешени “

Личнитте лекари са възмутени, че в писмото до НЗОК и БЛС Ананиев им вменява отговорности, които джипитата нямат и даже въпросните действия са им категорично неразрешени със заповеди на здравния министър.

“В писмото си обвинявате персоналните лекари и търсите подпомагане, тъй като не извършват действия, които вие с ваши заповеди изрично сте ни забранили “, споделят те.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР