Личните лекари да могат да изписват безплатни лекарства за домашно

...
Личните лекари да могат да изписват безплатни лекарства за домашно
Коментари Харесай

Безплатните лекарства: И личните лекари ще предписват COVID медикаменти по каса

Личните лекари да могат да изписват безвъзмездни медикаменти за домашно лекуване на COVID-19 - това реши надзорът на Здравната каса, само че се чака мнение и на Лекарския съюз.

Предложението е по прилика с Коронавирус зоните.

Електронни предписания за безвъзмездни медикаменти, само че единствено за здравноосигурени пациенти, заболели от Коронавирус, оферират здравните управляващи.

" Хората с потвърден Коронавирус ще имат право с изключение на да получат рецепта от Коронавирус зоната, както беше до момента, да получат същата и от общопрактикуващите лекари. Най-вероятно от понеделник ще имат готовността да изписват тези предписания и да ги получават електронно ", съобщи доктор Александър Златанов, длъжностен зам.-министър на опазването на здравето.

Личните лекари обаче са скептични и насочиха рецензии, че не са били потърсени.

" Явно ще се добави хаосът, тъй като не може да влезе от през днешния ден, то няма такава методика. Този, който го е намислил, не е видял очите на Коронавирус заболели. Видяха, че не могат да се изписват медикаменти и внезапно стартира да се приказва нещо, което ще промени работата на общопрактикуващите лекари ", счита доктор Николай Брънзалов, зам.-председател на УС на БЛС.

Здравната каса ще поема напълно и разноските на лечебните заведения, които лекуват пациенти с COVID-19 при избрани условия.

Според шефа на НЗОК проф. Петко Салчев в случай че една болница има 10 кревати, най-малко 2 от тях би трябвало да са заети, с цел да получи тази остатъчна стойност.

Средно 39 милиона лв. месечно ще се разпределят сред повече от 207 лечебни заведения в страната.

" Трябва да седнем и да се разберем, в случай че някой си мисли, че ще може да скрие по някакъв метод средства, които са били предопределени за труда на моите сътрудници и си мисли, че ще прави пренасочване – надълбоко се заблуждава ", сподели доктор Николай Брънзалов.

И до момента в който 18 лекарски колегии в страната желаеха оставката му като шеф на касата, проф. Салчев не вижда причина да се отдръпна от поста.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР