Личните данни, изисквани при тези пощенски услуги, съдържат пълните имена

...
Личните данни, изисквани при тези пощенски услуги, съдържат пълните имена
Коментари Харесай

Нова кибератака удари руските пощи

Личните данни, изисквани при тези пощенски услуги, съдържат цялостните имена на подателя и получателя, телефонните номера на получателите и данни за самата пратка, оповестени от подателя. За момента данните не са препоръчани за продажба в тъмната мрежа. От съветските пощи потвърдиха приключването пред РИА „ Новости ”, само че обявиха, че записите не съдържат банкова информация на клиентите им.

Това е втора огромна хакерска атака в границите на един месец след хакерския удар против най-големия съветски оператор за експресни доставки CDEK, при който изтекоха данните на 25 милиона клиенти и 30 000 бизнес-партньори на компанията. Заедно с предходно приключване от куриерската компания, тя се подрежда преди всичко в Русия с максимален брой разкрити персонални данни на клиенти и контрагенти.

През май обект на хакерска атака стана и веригата от медицински диагностични лаборатории „ Хемотест ”. Данните на милиони клиенти, съдържащи трите им имена, резултатите от медицинските им проучвания, домашните адреси и номерата на паспортите им, бяха пуснати...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР