Личната треньорка на абсолютната европейска шампионка по художествена гимнастика Боряна

...
Личната треньорка на абсолютната европейска шампионка по художествена гимнастика Боряна
Коментари Харесай

Личната треньорка на Боряна Калейн: Най-доброто тепърва предстои

Личната треньорка на безспорната европейска шампионка по художествена гимнастика Боряна Калейн - Марияна Памукова, е на мнение, че грацията ще покаже най-хубавото от себе си на идните надпревари до края на сезона. Днес в Баку Калейн донесе първа европейска купа за България в многобоя от 29 години насам, откакто завоюва златния орден.

" Доволна съм от това, че тя направи едно положително завръщане след тази пауза и тези съмнения, които сподели при започване на сезона. Има какво да покаже още като непоклатимост, само че считам, че най-хубавото занапред следва тя да го покаже на идващите надпревари до края на годината ", сподели Памукова, която е извънредно скромна и рядко приказва пред медиите.
 Боряна Калейн донесе първа европейска купа за България в многобоя от 29 години насам Боряна Калейн донесе първа европейска купа за България в многобоя от 29 години насам
Към Памукова на скоро се причисли и олимпийската шампионка с ансамбъла на България от Токио 2020 Мадлен Радуканова. Треньорката разяснява това като позитивен резултат, който се е отразил върху самата Калейн.

" Аз съм извънредно признателна на Мадлен, тъй като това беше човек, който оказа помощ на Боряна в много сложен миг. И продължи да я поддържа и да има вяра в нея от самото начало. Благодарна съм и на госпожа Илиана Раева и федерацията за това, че направиха вероятното Мадлен да е тук и да поддържа още веднъж Боряна ", добави треньорката.

Памукова разкри, че ще има съществени промени в съчетанията на грацията на бухалки и на лента.

" Промените в съчетанията сме ги решили още преди Европейското къде ще бъдат и какви ще бъдат. Така че имаме изясненост какво желаеме да подобрим в композициите. Ще променим бухалки и лента, на другите може да има дребни промени, само че бухалки и лента ще са малко по-кардинални ", съобщи специалистката.
 Боряна Калейн: Искам да посветя този орден на себе си Боряна Калейн: Искам да посветя този орден на себе си
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР