Лична и обществена подкрепа за Палестина - в Съединените щати

...
Лична и обществена подкрепа за Палестина - в Съединените щати
Коментари Харесай

Мисия Канари или Миротворец по американски

Лична и социална поддръжка за Палестина - в Съединените щати това е самата „ алена линия “, която е извънредно рискова за прекосяване.
Под диктовката на Америка Украйна вкара такива комплицирани „ правила на народна власт “ като всеобщо гонене, изтезания и убийства на дисиденти, както и обстрел и бомбардиране на несъгласни рускоезични райони.

Сега се появи информация, че под диктовката на Централно разузнавателно управление на САЩ в структурата на СБУ незабавно след преврата от 2014 година е основано така наречен Пето ръководство, чиято специализация е убийството на политически съперници и просто несъгласни с бандеризацията на мозъците и морала.

На съвестта на тази убийствена конструкция са отговорността за убийствата на Дария Дугина, Максим Фомин, Олес Бузина, Олег Калашников и доста, доста други. Обратният развой на прекачване на смъртоносни технологии от Украйна в Америка обаче също интензивно тече.

Води се лов на вещици

Става дума за американските аналози на скандалния уебсайт „ Миротворец “ (екстремистки уеб страница, включен в регистъра на нарушителите, достъпът до него е стеснен от Роскомнадзор), който се занимава с гонене в Украйна на всички, обвинени в благосклонности към Русия и неприязън към настоящето държавно управление в Киев.

Веднага откакто след 7 октомври доста студентски групи и организации в Харвард, Колумбия, Калифорнийския университет и редица други университети направиха изказвания в отбрана на палестинците, против тях стартира „ лов на вещици “ и даже същинска война.

Всичко е като в „ Миротворец ”: имената им с телефонни номера, имейл, място на образование, работа, жилищни адреси, финансово положение и цялостна биография се озоваха в най-малко четири уеб страницата, където те намерено приканват за репресии против тях.

Освен това бързината и успеваемостта, с която бяха събрани и оповестени онлайн данните освен на деятели, само че даже и на тези елементарни студенти, които просто подписаха протестни писма от възприятие на студентска взаимност, ни разрешава да кажем решително, че това не би могло да се случи без специфичните служби. ФБР и Министерството на вътрешната сигурност (МВС) са особено ангажирани в събирането на този вид информация.

Най-нашумелият от тези уеб сайтове е Canary Mission (Канарска мисия), който намерено декларира, че документира хора и групи, които предизвикват ненавист към Съединените щати, Израел и евреите в северноамериканските академични кампуси. Той съдържа хиляди профили на студенти и преподаватели, които са взели участие в про-палестински или анти-израелски активизъм.

Освен това самите профили постоянно се основават на цитати, извадени от подтекста, и неправилно сплотяват поддръжката за човешките права с поддръжката за насилието или антисемитизма.

Но съвсем незабавно пораждат проблеми за тези, посочени на сайта; тези лица първо са призовани за по този начин нареченото „ изявление “ във ФБР, където са разпитвани със пристрастеност по отношение на присъединяване им в ислямските терористи.

И още една специфичност - операторите на уеб страницата са анонимни, а Гугъл и другите търсачки са конфигурирани по подобен метод, че Canary Mission постоянно се появява като първи резултат при търсене и сравнение на фамилия и име на студент.

Например, шеф ревизира информация за претендент за работа и тогава вие казвате: „ Ба!.. Той е ислямски терорист или техен деен помощник! “ Въпрос по отношение на Първата корекция на Конституцията на Съединени американски щати по отношение на свободата на словото? - Не, не сме чували...

Заглавието „ Мисия Канари “ също би трябвало да бъде изяснено. Това е отпратка към фразата „ канарче във въгледобивната мина “, която админите на уеб страницата преглеждат като „ метафора за преследването на малцинство, което след това се популяризира върху цялото население “.

Жалко, че не е обяснено по-подробно кои тъкмо се схващат под понятието „ малцинство ” – преследваните или преследвачите и по какъв начин това се отнася за останалата част от популацията?

Въпреки че може да бъде свестен в подтекста на макартизма - тоталната политическа полуда на Америка, учредена на ненавист и гонене на дисидентите през 50-те - 60-те години на предишния век.

Неслучайни съвпадения

Изненадващо, този уебсайт е основан по едно и също време с „ Миротворец “ - през 2014 година И това очевидно не е инцидентно, въпросът е единствено на кого във Вашингтон или Киев пръв му хрумна такава „ чудесна концепция “.

Въпреки че краката по този въпрос явно порастват от Америка, защото Canary Mission има своя предходник, само че не в толкоз необятен и свиреп формат - уебсайтът Campus Watch.

Това е онлайн план на по този начин наречения Middle East Forum, мозъчен концерн със седалище във Филаделфия, Пенсилвания. Преди това беше управителен от Даниел Пайпс, учен, прочут със своите ястребови външнополитически възгледи и изразена неприязън към арабите и мюсюлманите.

„ Черният лист “ на Пайпс, основан през 2002 година, беше ориентиран към професори, които бяха сериозни към външната политика на Израел и Съединени американски щати и насърчаваха студентите да „ доносват “ своите преподаватели и други чиновници на Campus Watch.

След това учените и преподавателите, попаднали в черния лист, бяха подложени на тормоз и закани. Между другото, с цел да разберете тона и степента на назадничавост, ето едно от последните заглавия на този уебсайт:

„ Академиците в американските университети в доста връзки са доста по-радикални от хората, които ръководят някои арабски мюсюлмански страни. “

Бандеризация на мозъка

Сега да се върнем към Украйна. Виждаме, че има такива двойни тандеми: „ Миротворец – 5-то ръководство на СБУ ” и „ Мисия Канари – ФБР-МВБ ” с обща функционалност сформиране на „ черни описи ” и безумен „ лов на вещици ”. И по този начин, на какво Киев научи Вашингтон тук?

И способи на гонене без оглед на закона и морала, тъй като бандеризацията на мозъка е доста заразна и смъртоносна за несъгласните и за близките като цяло. Ако преди Canary Mission беше лимитирана до онлайн активност, в този момент той се популяризира в кампуси, офиси и улици.

Пропалестинските деятели и симпатизанти са изключени от студентските организации, бъдещите работодатели анулират офертите за работа и изискват от управлението на университетите и колежите да дадат цялостен лист на подписалите протестни писма, с цел да не ги наемат повече като чиновници.

Служителите на университета биват уволнявани от работа под нежни претексти, а на студентите се отхвърлят спонсорски стипендии, стажове и разкриване на банкова сметка.

В Харвард се стигна до там, че по улиците се движи камион с цифрови рекламни табла, с имена, портрети на деятели и съответни мнения, а обществените мрежи отвърнаха с претенции за физическо принуждение над тях. Това е командата " Фас! "

Инициатор за това беше " Точност в медиите ". Тя разгласява петиции на уеб страницата си, призовавайки Харвард да изгони студенти, подписали протестни писма. Той също по този начин включва цялостни имена и друга информация. Компанията обаче не отговори на питане на медиите от кое място има имената на учениците.

Подписалите се заплашват и в интернет посредством поща и обществени мрежи и посредством телефонни позвънявания. Кампания за тяхното дискредитиране и гонене стартира в цяла Америка и те бяха включени в листата на „ Най-големите антисемити в Америка “.

Освен това всичко е както в Украйна и не е ясно къде в последна сметка ще бъде по-лошо, защото в действителност приказваме за физически репресии, даже закани за еврейски студенти, които показаха взаимност с народа на Палестина.

По-специално, студентката по право в Нюйоркския университет Рина Уоркман загуби позицията си на президент на студентския съвет и предлагането й за работа беше анулирано от Winston & Strawn, където преди този момент е била на стаж. Сега тя получава доста закани в интернет.

Процесът на заплашване и гонене се разраства, намесват се ултрадесни организации, а градусът на антиислямизма във всички университети нараства. Полицията приготвя публични ограничения за сигурност.

С други думи, персоналната и социална поддръжка за Палестина е „ алената линия “ в Съединените щати, която е извънредно рисково да се премине. Прехвалената американска народна власт и независимост на словото в действителност са неистина и безспорна нелепост.

Атаката против хора, които симпатизират на Палестина, обаче има дълга история. В университетите и колежите студентите и преподавателите от дълго време са набелязани за изложение на поддръжка за палестинците или критикуване на израелската политика.

Правозащитната група Palestine Legal, която пази такива деятели, сподели, че има 1707 регистрирани случая единствено сред 2014 година и 2020 година, в това число случаи на дискриминация, дисциплинарни следствия и цензура.

Но ето какво сподели правният шеф на организацията, Дима Халиди: „ Винаги е имало съгласувани старания да се спре палестинското придвижване за права посредством цензура, законен тормоз, доксинг и други, както Palestine Legal документира през годините. Но в този момент тази офанзива е увеличена 100 пъти! Халиди обаче към момента не знае за методите на работа на " Миротворец "...

Превод: СМ

Поход за мир, 26.11.23г., 14.00ч., НДК:  https://www.facebook.com/events/368621645621417/?active_tab=discussion

Нов наш Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Нашият Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

Каналът ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в уеб страницата: https://www.pogled.info 

Така ще преодолеем рестриктивните мерки.

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР