Лейбъристката партия се оттегли от преговорите за Брекзит с управляващите,

...
Лейбъристката партия се оттегли от преговорите за Брекзит с управляващите,
Коментари Харесай

Преговорите между торите и лейбъристите за Брекзит се провалиха

Лейбъристката партия се отдръпна от договарянията за Брекзит с ръководещите, заяви водачът й Джеръми Корбин в писмо до премиера Тереза Мей, представено от " Гардиън ".

В него той отбелязва, че договарянията са се изчерпали поради неустойчивостта на държавното управление. Според Корбин въпреки те да са били подробни и градивни, не е реализирано съгласие по противоречивите въпроси сред държавното управление и опозицията. " Нарастващата уязвимост и неустойчивост на държавното управление ви значи, че не може да сме сигурни в гаранциите ви за това, което договаряме между тях ", акцентира Корбин.

Говорителят на Мей сподели: " Снощи на държавното управление беше ясно, че диалозите няма да стигнат до сполучлив край ".

Корбин означи, че договарянията са били " градивни " и добави: " Въпреки това стана ясно, че въпреки да има области, в които компромисът бе вероятен, бяхме неспособни да се сближим по значими политически въпроси ". Той сподели, че лейбъристите деликатно ще обмислят всевъзможни нови оферти, като декларирания от държавното управление проект да се показват на депутатите серия от варианти за гласоподаване в опит да се откри консенсус. " Без обилни промени обаче ще продължим да се противопоставяме на държавната договорка, тъй като не имаме вяра, че тя подсигурява работните места, стандартите на живот и производството във Англия ".

Той уточни скорошното отдръпване на Мей като причина лейбъристите да имат подозрения за спсобността на държавното управление да извърши каквото и да е компромисно съглашение. Вчера министър председателят даде обещание, че ще дефинира дата за отдръпването с в първата седмица на юни.

Говорителят на Мей сподели, че е имало действителен прогрес по някои въпроси, като правата на жителите и отбраната на околната среда, само че е било ясно, че няма да е допустимо постигането на съглашение. Имало е сложни полемики изключително по въпросите за митническия съюз и провеждането на втори референдум.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Преговорите за Брекзит (576)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР