Левски започва защитата на купата на България с гостуване на

...
Левски започва защитата на купата на България с гостуване на
Коментари Харесай

Левски винаги отпада в следващия кръг, след като отстрани Вихрен за Купата

Левски стартира отбраната на купата на България с посещение на третодивизионния Вихрен на 1/16-финалите на актуалното издание на шампионата. Двубоят в Сандански стартира в 13:30 часа.

Това ще бъде трето опълчване сред двата тима за националния трофей. И в двата случая да момента " сините " не престават напред. Проблемът е, че все пак " гладиаторите " са черна котка за отбора от " Герена ", който постоянно отпада незабавно след елиминирането на санданчани.
 Хосе Кордоба пропусна контролата на Панама с Камерун, получил е тахикардия
Хосе Кордоба пропусна контролата на Панама с Камерун, получил е тахикардия

" Той към този момент се усеща добре, в устойчиво положение е "

Последният случай е през сезон 2008/09 - последният шампионски за Левски. Тогава отпред на отбора е Емил Велев. Начело на Вихрен е Филип Филипов, който сега е шеф в ЦСКА. " Сините " печелят с голове на Георги Иванов-Гонзо и Дарко Тасевски преди почивката.

Първото опълчване на Левски и Вихрен за Купата на България е през сезон 2003/04. Тогава воденият от Георги Василев отбор на столичани направи нулево тъждество в Сандански, само че на реванша на " Герена " завоюва с 4:1. Борислав Димитров вкара хеттрик, а Димитър Телкийски също беше прецизен. Красимир Дурчов се разписа за гостите.

Интересното и при двата случая е, че Левски отпада още в идващия кръг на купата на България. През сезон 2003/04 " сините " са отстранени от бъдещия първенец Локомотив (Пловдив) след 1:1 в София и загуба с 0:3 на " Лаута ". През шампионат 2008/09 Левски е изхвърлен от шампионата след проваляне с 0:1 от Пирин в Благоевград.

Левски през днешния ден ще играе против Вихрен с много кадрови проблеми. Треньорът Станимир Стоилов една събра група от 16 футболисти, откакто взе играчи от школата. " Сините " имат шестима играчи, ангажирани с разнообразни национални обединения.
 Вихрен (Сандански) - Левски в мач от 1/16-финалите за Купата на България
Левски стартира отбраната на националния трофей от Сандански

" Сините " с подло посещение на Вихрен
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР