Левски спечели първия си мач от финалния турнир на Държавното

...
Левски спечели първия си мач от финалния турнир на Държавното
Коментари Харесай

Успех за Левски на Държавното първенството по баскетбол на колички

Левски завоюва първия си мач от финалния шампионат на Държавното състезание по баскетбол на колички във Варна. В зала „ Христо Борисов “ отборът надделя Черно море Тича с 61:42, като към този момент е с баланс 3-2. Двубоят пък бе финален за домакините, които завършат присъединяване си в шампионата без триумф.

Левски взе самодейността още в началните минути и последователно стартира да натрупа задатък, като на почивката се отдръпна при 34:20 в своя изгода. След паузата за малко разликата стигна и до 22 точки, а до края столичният отбор не изпусна водачеството си. Гостите отстъпваха доста при битките, само че демонстрираха по-точен мерник под коша, а също така се възползва и от многото неточности на противника.

Антон Фиков бе най-резултатен за спечелилите с 29 точки, като овладя и 7 битки. Трипъл-дабъл направи Георги Иванов – 16 точки, 13 битки и 15 асистенции, а 12 точки добави Александър Попов.

За „ моряците “ Мартин Иванов приключи с 16 точки, 13 битки и 6 асистенции, а Ахмед Ахмед записа 14 точки и 7 битки.

Държавното състезание приключва в неделя (1 октомври) с дербито сред София-Балкан, който към този момент си обезпечи купата, и първенеца от последните три години Левски. Двубоят е от 10:00 часа, като се чака в награждаването да вземе присъединяване и кметът на града Иван Портних, който също през днешния ден бе в зала „ Христо Борисов “.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР