Левски ще се изправи срещу малтийския Хамрун Спартанс в третия

...
Левски ще се изправи срещу малтийския Хамрун Спартанс в третия
Коментари Харесай

Хамрун Спартанс е синоним за уговорени мачове в Малта

Левски ще се изправи против малтийския Хамрун Спартанс в третия квалификационен кръг на Лигата на конференциите, откакто в профил гръцкия гранд ПАОК (Солун).

Предстоящият противник на " сините " приключи на трето място в шампионата на Малта през предишния сезон, а през актуалната акция взе участие в евротурнирите за първи път след 30 години пауза (от 1992 година насам), стартира любопитен текст на сътрудниците от " Тема Спорт ". Отборът завоюва купата в Малта през 2021 година и още тогава трябваше да взе участие в пресявките на Шампионската лига, само че УЕФА не го позволи до присъединяване. Причината е неизтърпяно наказване за уредени мачове, датиращо от 2013 година Бяха раздадени и тежки присъди за виновниците. Двама футболисти на Хамрун (Родерик Фенек и Масимо Грима) и двама шефове на клуба (Елтон Борг и Джулиан Фриджиери) бяха изхвърлени доживотно от футбола.
 Няма различен като Мъри
Няма различен като Мъри

Той е българският треньор с най-вече отстранени отбори в Европа

Когато абсурдът се разраства, Хамрун изпада от елита на Малта, само че УЕФА не не помни да задейства глобата му при идващото класиране за евротурнирите.

В цялата история, която трансформира Спартанс в синоним на уговорени мачове в Малта, не липсва и българска връзка. Малко преди въпросната спекулация в Хамрун идват петима български футболисти - Антон Вергилов, Адриан Олегов, Ангел Йошев, Любомир Витанов и Николай Божов. Според локалните медии петимата са били част от по-мащабна договорка, а в клуба е влезнал и български вложител, чието име не се загатва. В свое изявление от септември 2012 година Олегов също удостоверява за съществуващи нередности. Визира се най-много мач против Валета, изгубен с 2:8.

" Малтийците са покруса. Те не се затичват за противоречива топка, не се напрягат, в случай че не им подадеш, се сърдят. И на всичкото от горната страна съм сигурен, че мачът с Валета не беше чист. Трябваше да видите първите голове. Центриране. Вратарят е самичък. Скача и лови топката и я хвърля в краката на неприятелски нападател, който е на 3 метра от него и дори не правеше опит да я вземе. Подаде му я, оня потегли наляво, а нашият го събори - дузпа. След това неприятелски играч е на аутлинията съвсем, няма никакъв късмет за гол от този ъгъл, а нашият вратар излезе, освободи му място и гол... Какво да приказваме? ", разкрива Олегов, който е младеж на ЦСКА.

Към днешна дата в елита на Малта играе единствено един българин. Това е вратарят Георги Китанов, който пази за вицешампиона Хибърниънс. Този тим е приключил с 6 точки повече от третия Хамрун.
 В Левски към момента се чудят за привличането на нов бразилец
В Левски към момента се чудят за привличането на нов бразилец

Не са изключени и изходящи трансфери
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР