Левски се наложи над с 2:1 в Благоевград. Успехът беше

...
Левски се наложи над с 2:1 в Благоевград. Успехът беше
Коментари Харесай

Левски измъкна 2:1 над Пирин в Благоевград

Левски се наложи над с 2:1 в Благоевград. Успехът беше реализиран с 10 души – Хосе Кордоба беше изпъден след половин час игра. Това е трета поредна победа за сините в състезание и втора за сезона против Пирин.

Костов заложи единствено на едно ново попълнение в стартовия състав – Фабио Лима. Тимът му пък поведе още при първата си сериозна офанзива. В седмата минута Рикардиньо стреля, вратарят Максим Ковальов мазета топката, само че тя попадна в Петков, който вкара от близко.

Пирин също изравни с първата си рискова офанзива. Сините изгубиха топката, Асен Динчев изведе Комано, който избяга на Келиан ван дер Каап, и с диагонален удар вкара топката в левия ъгъл на вратата.

В 26-ата минута шут на Ел Джемили бе блокиран, а по-късно негов удар беше избавен от Ковальов. В 30-ата минута Галчев уцели напречната греда след статични състояние.

Веднага по-късно Венцислав Бенгюзов открадна топката от Асен Митков и подаде на Комано, който беше фаулиран от Хосе Кордоба. Първоначално съдията Никола Попов даде единствено жълт картон, само че след обзор на обстановката с ВАР, му сподели червен картон. В игра влезе Кристиан Димитров, който смени Асими Фадига.

В 40-ата минута Рикардиньо още веднъж изведе Левски напред в резултата, наказвайки неточност на Моди Диане.

На почивката Георги Върбанов и Станислав Костов се появиха като запаси за Пирин. Карлос Охене пък Ел Джемили за сините. Зелените мъчно създаваха положения, само че софиянци имаха куп удари към вратата. Петков се регистрира с два рискови. Четвърт час преди края шут на Кристиан Димитров беше избит от голлинията. После Ковальов блокира удар на Фабио Лима. След това вратарят избави с една ръка и страховито воле на Петков.

С триумфа Левски се изкачи до четвърто място в класирането, като има равни точки с Локомотив Пловдив. Пирин остава на 14-о място.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР